Incendiu puternic la groapa de gunoi temporară de la Pata Rât din Cluj. Focul arde la câteva sute de metri de mai multe locuinţe

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seară, la rampa de gunoi Salprest din Pata Rât, la periferia oraşului Cluj-Napoca, amenajată temporar. Nu există persoane rănite sau pericolul ca focul să se extindă, însă rampa se află la doar 300 de metri de mai multe gospodării.

La faţa locului au ajuns patru autospeciale. „Imediat după ce a fost anunţat incendiul care a cuprins groapa de gunoi de la Pata Rât, toate efectivele noastre au fost trimise acolo“, a declarat, pentru Digi24, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Sergiu Biriş. Potrivit acestuia, flăcările s-au propagat cu repeziciune. „Dacă va fi necesar, aceste forţe vor fi suplimentate.

Va fi o intervenţie de lungă durată, având în vedere tipul de material care arde, şi anume deşeuri“, a mai spus Biriş.   Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului, acestea urmând să fie stabilite ulterior.

Rampa de gunoi de la Pata Rât este una temporară, amenajată în apropierea vechii rampe care este închisă de mai mulţi ani. La Cluj, urmează să se construiască un centru de management integrat al deşeurilor, proiectul fiind cu fonduri europene.

Rampa Salprest (rampa mică) este la 300 de metri distanţă faţă de cele peste 300 de persoane evacuate de autorităţi de pe strada Coastei în 17 Decembrie 2010. În Pata Rât trăiesc 1.500 de oameni.

Administratorii rampei temporare de deşeuri de lângă municipiul Cluj-Napoca, ce a fost cuprinsă de un incendiu duminică seară, intenţionează să depună plângere la poliţie, având suspiciunea că focul nu a izbucnit accidental.

https://www.youtube.com/watch?v=TyZHnSj7f5Y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.