Japonia in alertă de gripă aviară. Peste 110.000 de păsări au fost sacrificate pentru a preveni râspândirea bolii.

gainiAutorităţile japoneze au anunţat că au terminat în două zile sacrificarea a aproximativ 112.000 de păsări în sud-vestul ţării după confirmarea mai multor cazuri de gripă aviară, o reacţie al cărei scop este limitarea rapidă a primei epidemii de acest tip în Japonia în trei ani.

Funcţionarii au început duminică sacrificarea a 56.000 de păsări într-o fermă din Kumamoto, în sud-vestul Japoniei, unde testele ADN au confirmat prezenţa tulpinii H5 a virusului după ce proprietarii au semnalat moartea subită a mai multor păsări din crescătoria lor.

Un alt grup de 56.000 de păsări aparţinând aceloraşi proprietari a fost sacrificat integral.

“Am terminat operaţiunea de sacrificare luni seara şi am pus în funcţiune mijloace pentru a evita propagarea virusului la alte domenii”, a declarat un funcţionar din Kumamoto, adăugând că nu au fost semnalate alte infecţii până marţi dimineaţa.

La Tokyo, ministrul Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului, Yoshimasa Hayashi, a promis “să facă tot posibilul pentru a limita cât mai repede extinderea epidemiei”.

Autorităţile locale au interzis de sâmbătă transportul sau deplasarea animalelor din două ferme incriminate şi crescătorii vecine. Operaţiuni de dezinfecţie au fost întreprinse simultan.

Vehiculele care trec prin apropierea celor două ferme sunt, de asemenea, dezinfectate la baraje rutiere speciale pentru a împiedica propagarea epidemiei.

O echipă de experţi şi responsabili a fost trimisă la faţa locului pentru a stabili cauza infecţiei. sursa stire: citynews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.