Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Klezmer jazz la Mozaic Jazz Festival

Klezmer jazz la Mozaic Jazz Festival

Poster-DavidMuzica clasică, improvizația avantgardistă, dar mai ales klezmer, sunt principalele ingrediente ale spectacolului  „Ancestral Groove” cu care David Krakauer, unul dintre cei mai versatili clarinetiști de pe planetă, vrea să cucerească publicul „Mozaic Jazz Festival”. Sambata, 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, publicul din România va asista la un concert extraordinar în care clarinetul este adus în prim plan de un instrumentist remarcabil.

powered by Andreea Popescu#DISPERSIE.ro

„…importanța lui David Krakauer pentru clarinet în muzica klezmer este comparabilă cu cea a lui Sidney Bechet pentru clarinetul clasic în anii ’30, a lui Jimi Hendrix pentru chitara electrică și a lui John Coltrane pentru saxofon în anii ’60…” asta spunea Mark Keresman in JazzReview.com despre clarinetistul și compozitorul american, David Krakauer.

Cunoscut publicului international simplu, ca și „Krakauer”, artistul american s-a îmbarcat în această călătorie în anii 70, cand a început să studieze clarinetul cu cei mai mari profesori ai timpurilor, Leon Russianoff. Dorința de a-și găsi o identitate culturală și o apartenență la un anumit stil dar și versatilitatea care l-a făcut celebru, l-a purtat ulterior pe drumul muzicii evreiești din Estul Europei, pe care a reusit s-o aducă pe marile scene ale lumii și s-o transpună în contemporan, în combinații unice cu muzică clasică și jazz.

Klezmer music

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest gen muzical, muzica klezmer este muzica tradițională de petrecere a comunităților evereiești din Europa de Est: Rusia, Polonia, Belarus, Moldova, România, Ucraina, statele Baltice și Ungaria. Klezmer, care în traducere din limba Yddish înseamnă “muzică”a fost adusă în America de imigranții evrei între  anii 1880 și 1920.

Mai multe detalii despre David Krakauer și cariera sa muzicală pe http://davidkrakauer.com

Mozaic Jazz Festival

Cu un line-up de doar șase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști ne îndreptăm atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

Alte trupe confirmate în cadrul festivalului sunt: Trilok Gurtu Band, Steve Coleman and Five Elements, Tord Gustavsen Ensemble. Referințe despre artiști: http://www.trilokgurtu.net/; http://www.m-base.com/www.tordgustavsen.com

Bilete

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet va fi de 70 lei/zi și 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenți și pensionari.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de „Hermannstadt Events”, o agenție din Sibiu cu o bogată experiență pe piața evenimentelor culturale. Hermannstadt Events oferă consultanță de specialitate în planificarea și implementarea evenimentelor, producției tehnice, logistice și de infrastructuri pentru evenimente publice și private.

Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Mai multe informații: Sergiu Olteanu – 0730/030.744

Klezmer jazz la Mozaic Jazz Festival Reviewed by on . Muzica clasică, improvizația avantgardistă, dar mai ales klezmer, sunt principalele ingrediente ale spectacolului  „Ancestral Groove” cu care David Krakauer, un Muzica clasică, improvizația avantgardistă, dar mai ales klezmer, sunt principalele ingrediente ale spectacolului  „Ancestral Groove” cu care David Krakauer, un Rating:
scroll to top