Sunday , 16 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Laguna Albastră, o altă comoară a Clujului! Un mic paradis pe care nu trebuie să îl ratezi!

Laguna Albastră, o altă comoară a Clujului! Un mic paradis pe care nu trebuie să îl ratezi!

Mulţi dintre noi dorim să evadăm departe aglomeraţia urbană şi departe de betoanele în care trăim de o viaţă; să evadăm într-un loc unde poţi să te relaxezi în voie şi unde poţi să te deconectezi de rutina zilnică. Vestea bună este că un astfel de loc minunat şi totodată exotic există chiar lângă Cluj. 

Un loc cu adevărat deosebit, lacul Laguna Albastră, cu iz de Mediterană situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca oferă o atmosferă parcă rupta din filme.  În funcţie de lumină, apele lacului sunt albastre, turcoaz sau verzi, de aici şi numele exotic.

Lacul s-a format atât prin intermediul unor izvoare subterane, care au ieşit spre suprafaţă, cât şi prin reţinerea şiroaielor de apă provenite din precipitaţii. Locul pare parcă desprins din Paradis. Laguna Albastră se află în imediata apropiere a comunei clujene Aghireşu, înconjurată fiind de dune uriaşe de nisip.

Deşi locul este prost semnalizat şi neamenajat, poate fi accesat destul de uşor cu ajutorul GPS-ului.  La această adevărată comoară a României se poate ajunge pe două trasee: Cluj-Napoca – Baciu- Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici.

Laguna Albastră, o altă comoară a Clujului! Un mic paradis pe care nu trebuie să îl ratezi! Reviewed by on . Mulţi dintre noi dorim să evadăm departe aglomeraţia urbană şi departe de betoanele în care trăim de o viaţă; să evadăm într-un loc unde poţi să te relaxezi în Mulţi dintre noi dorim să evadăm departe aglomeraţia urbană şi departe de betoanele în care trăim de o viaţă; să evadăm într-un loc unde poţi să te relaxezi în Rating:
scroll to top