Lectorul clujean Mihai Cucerzan, inițiatorul petiției antifumat, a fost premiat de ministrul Sănătății

Mihai Cucerzan, inițiatorul petiției antifumat, devenită ulterior lege, a fost premiat de către ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș – Cadariu, în cadrul conferinței prilejuite de adoptarea legii împotriva fumatului în spațiile publice. La evenimnet a fost prezent și ambasadorul SUA la București.

Mihai Cucerzan, inițiatorul petiției antifumat, a fost premiat / Foto: Coaliția România Respiră Facebook
Mihai Cucerzan, inițiatorul petiției antifumat / Foto: Coaliția România Respiră Facebook

Evenimentul inițiat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și Coaliția România Respiră a avut loc în 16 februarie, la București, fiind organizat cu ocazia adoptării legii nr.15/2016 privind spațiile fără fum și tutun.

“A fost un eveniment emoționant, în cadrul căruia au fost înmânate o serie de distincții instituțiilor, organizațiilor și persoanelor care au contribuit la reușita acestui demers legislativ”, a declarat Mihai Cucerzan, pentru Vocea Transilvaniei.

La conferință au participat personalități de prim rang ale vieții politice din România, reprezentanți de seamă ai lumii medicale, universitare sau publice.

În discursul său, ambasadorul american a subliniat faptul că legea antifumat exemplifică notabila reușită a unui demers cetățenesc, fiind un model de democrație participativă, o victorie a societății civile al cărei rezultat va fi o Românie mai sănătoasă și mai prosperă.

Distincțiile au fost înmânate de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș – Cadariu și Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA în România. Distincția acordată clujeanului Mihai Cucerzan, inițiatorul petiției antifumat, devenită ulterior lege, a fost înmânată de ministrul Sănătății.

“De la acest om minunat a plecat o petitie care avea sa ne mobilizeze pe noi toti sa ajungem la rezultatul de astazi. Multumim, Mihai Cucerzan, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca”, este mesajul postat pe Facebook de Coaliția România Respiră, despre premierea clujeanului Mihai Cucerzan.

Acesta a ținut să precizeze faptul că este onorat de recunoașterea demersului “născut” la Cluj și dedică disticția primită tuturor celor care au crezut în proiect.

“Sunt fericit că inițiativa lansată la Cluj a avut o contribuție recunoscută la reușita noii legi, iar distincția primită în cadrul evenimentului de la București mă onorează și o dedic tuturor celor care au crezut în acest proiect și în necesitatea îmbunătățirii sănătății publice din România”, a adăugat Mihai Cucerzan.

În cadrul aceluiași eveniment a fost premiat și chef Adrian Hădean, pentru campania „Nu fuma unde mănânci”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.