Tuesday , 11 December 2018

Home » Stiinta & IT » Liceenii clujeni sunt invitați să iXperiment-eze

Liceenii clujeni sunt invitați să iXperiment-eze

Afis-iXperimentCe s-ar întâmpla dacă elevii de liceu ar avea oportunitatea de a-și lansa propriile start-up-uri? Dacă adolescenti creativi ar avea acces la informațiile necesare și la suportul unor antreprenori de succes, pentru a da viață celor mai inovative idei și concepte?

iXperiment își propune să afle răspunsul la aceste întrebări.

Ce este iXperiment? Un accelerator de start-up-uri adresat elevilor de liceu în cadrul căruia participanții vor experimenta lansarea propriilor afaceri. Programul va avea loc în perioada februarie – mai 2016, în Cluj Napoca și va consta în patru sesiuni lunare care vor trata principalele etape ale lansării unei afaceri: Ideate (26-27 februarie) – Innovate (18-19 martie) – Initiate (15-16 aprilie) – Iterate (13-14 mai). Între sesiuni, echipele vor primi suportul unor antreprenori experimentați și resursele educaționale de care au nevoie pentru a trece prin multiplele
provocari ale construirii și lansarii unui business. iXperiment 2016 se va încheia cu o competiție finală, în cadrul căreia vom selecta ”Best Youth Startup” . Fondatorul ideii câștigătoare va primi o bursă de $5000 în Statele Unite, în cadrul acceleratorului Watson, din Colorado.

Pentru a lua parte în cel mai inedit experiment antreprenorial, tinerii liceeni din județul Cluj pot aplica aici: www.goo.gl/38z2Q4. Deadline-ul aplicațiilor este 20 februarie 2016.

Programul este fondat de către Mara Șteiu, o tânără din Gherla studentă la Babson College în Statele Unite, care și-a luat un an liber de la facultate pentru a se focusa pe dezvoltarea unor inițiative sociale, iXperiment fiind una dintre acestea. Ea este sustinută de Fundația Noi Orizonturi, organizație care derulează de peste 15 ani programe educaționale în școlile din România, având în acest moment o rețea de 130 de cluburi de inițiativă comunitară în școli, în care sunt implicați 3.000 de elevi și 400 de profesori. Printre suporterii iXperiment  se numără de asemenea Watson University Colorado, Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, The Workaholic sau Dispersie.

Eveniment recomandat de DISPERSIE#Răspândim Idei

Liceenii clujeni sunt invitați să iXperiment-eze Reviewed by on . Ce s-ar întâmpla dacă elevii de liceu ar avea oportunitatea de a-și lansa propriile start-up-uri? Dacă adolescenti creativi ar avea acces la informațiile necesa Ce s-ar întâmpla dacă elevii de liceu ar avea oportunitatea de a-și lansa propriile start-up-uri? Dacă adolescenti creativi ar avea acces la informațiile necesa Rating:
scroll to top