Luna aceasta vor începe lucrările de realizare al primului drum de ocolire Florești-Cluj. Vezi de unde va porni “centura”

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, vine cu o veste bună: s-a semnat contractul de execuție al drumului de legătură Florești-Cluj, primul drum care duce spre Cluj ocolind aglomeratul DN1.

Untitled
Intersecția de pe strada Tăuțiului (punctul de pornire al centurii)

“Tocmai ce am semnat CONTRACTUL DE EXECUTIE AL DRUMULUI DE OCOLIRE DE PE PARTEA DE SUD, cel spre Manastur, cu executantul, SC Diferit. Urmeaza ordinul de incepere al lucrarilor si predarea amplasamentului. Luna aceasta demareaza santierul propriu zis ! 

Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).
Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră.” a mentionat primarul.

De asemenea primarul a mai anuntat alte doua vesti bune:

“După această investiție mai urmează încă una, cât de repede, este vorba despre asfaltarea fostului drum de exploatație agricolă, drumul de pe partea de Nord a Floreștiului care face legătura dintre zona străzii Balastierei – Barajul Florești și strada Donath din Cluj-Napoca.

Si alta veste buna, segmentul de autostradă urbană care face legătura între Nodul de Autostradă de la Gilău – Luna de Sus și municipiul Cluj-Napoca, Mănăștur Vest, va intra la finanțare în prima tranșă în ceea ce privește masterplanul de transport la nivel național.” a mai mentionat primarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.