Sunday , 18 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Marile companii, ca Facebook sau Twitter, au cumparat la Cluj mici companii puse pe picioare de romani

Marile companii, ca Facebook sau Twitter, au cumparat la Cluj mici companii puse pe picioare de romani

Potrivit unui euro-barometru care a măsurat calitatea vieții în 2015, Cluj Napoca este orașul cu cele mai bune perspective. Tot Clujul este pe un loc fruntas in topul oraselor unde oamenii isi gasesc usor de lucru, iar strainii sunt bine primiti.

Cluj-Napoca ITCel mai infloritor domeniu este IT, de unde si renumele orasului in presa internationala de “Silicon Valley din Transilvania”.

Dintre orasele europene, Cluj-Napoca are cei mai multi locuitori multumiti de calitatea vietii lor in 2015 – conform celui mai nou studiu al Comisiei Europene. Tot aici isi gasesc cel mai usor un loc de munca, dupa orasul Praga. In urmatorii patru ani numarul angajatilor in domeniul IT, de exemplu, s-ar putea tripla – sunt de parere expertii, scrie stirileprotv.ro

Marile companii, ca Facebook sau Twitter, au cumparat la Cluj mici companii puse pe picioare de romani. Investitorii mari vin pentru creativitatea, devotamentul si inteligenta IT-istilor romani.

Vikram Verma, CEO companie de IT: “Am gasit aici un grup de tineri IT-sti foarte calificati. Am fost impresionati de integritatea si pasiunea lor, asa ca am decis ca vom merge dupa ei la Cluj. Numai in 6 luni am crescut echipa de la 6 la 45 de oameni.”

Tot la Cluj sunt bine primiti strainii sau angajatii din parti ale Romaniei. Claudiu s-a mutat din Targu Mures si nu regreta deloc.

Claudiu Mailat, project manager: “Consider ca si in Targu Mures exista posibilitatea sa te dezvolti, dar nu la nivelul la care poti sa te dezvolti in Cluj, adica lucrurile pe care le-ai putea face in Cluj in 1-2 ani probabil acolo le-ai face in 2-4 sau 5 ani.”

Cei care aleg sa investeasca in piata IT de la noi se bucura de o serie de avantaje. Un exemplu ar fi scutirea platii impozitului pentru salariile angajatilor. Mai mult la Cluj daca sediul firmei se afla intr-un imobil cu certificat verde, proprietarul nu mai plateste impozitul pentru cladire.

Marile companii, ca Facebook sau Twitter, au cumparat la Cluj mici companii puse pe picioare de romani Reviewed by on . Potrivit unui euro-barometru care a măsurat calitatea vieții în 2015, Cluj Napoca este orașul cu cele mai bune perspective. Tot Clujul este pe un loc fruntas in Potrivit unui euro-barometru care a măsurat calitatea vieții în 2015, Cluj Napoca este orașul cu cele mai bune perspective. Tot Clujul este pe un loc fruntas in Rating:
scroll to top