Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Ne îngropăm singuri în propriile gunoaie! Someșul groapă de gunoi pentru unii! Ce soluţii sunt?

Ne îngropăm singuri în propriile gunoaie! Someșul groapă de gunoi pentru unii! Ce soluţii sunt?

Gunoaiele de pe Someș îngrijorează tot mai mulți clujeni. În fiecare primavară și periodic pe parcursul anului,pet-urile și alte obiecte se simt în largul lor pe Someș. 

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, instituțiile responsabile au obligaţia, ca pe raza localităților, să asigure măsuri corespunzătoare pentru conservarea şi protecţia mediului, întreţinerea cursurilor de apă şi prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă, prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni.

“Responsabilităţile în domeniul salubrizării şi igienizării cursurilor de apă revin şi altor instituţii cu sarcini ce decurg din Legea Apelor nr. 107, cu modificările şi completările ulterioare și a OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, cu modificările şi completările ulterioare, în speţă administraţiilor publice locale”, se arată în răspunsul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, remis Vocea Transilvaniei.

La nivelul judeţului Cluj, formaţiile de lucru din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor au acţionat periodic în mai multe zone, degajând, în cursul anului 2015, aproximativ 234 de tone de deşeuri menajere, vegetale şi pet-uri, în special din zonele podurilor, pentru a asigura secţiunile de scurgere a apei.

“Depunem eforturi susținute pentru realizarea și menținerea unor standarde de curățenie adecvate pe cursurile de apă. Pe lângă acțiunile de verificare a modului în care autoritățile publice locale își respectă atribuțiile în ceea ce privește curățenia în preajma cursurilor de apă, instituția noastră derulează permanent acțiuni proprii de igienizare a cursurilor de apă”, precizează reprezentanții Administrației Bazinale.

 

Ne îngropăm singuri în propriile gunoaie! Someșul groapă de gunoi pentru unii! Ce soluţii sunt? Reviewed by on . Gunoaiele de pe Someș îngrijorează tot mai mulți clujeni. În fiecare primavară și periodic pe parcursul anului,pet-urile și alte obiecte se simt în largul lor p Gunoaiele de pe Someș îngrijorează tot mai mulți clujeni. În fiecare primavară și periodic pe parcursul anului,pet-urile și alte obiecte se simt în largul lor p Rating:
scroll to top