Friday , 18 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » O aplicatie creata de un clujean te poate scapa de amenzile aplicate incorect de catre Politist

O aplicatie creata de un clujean te poate scapa de amenzile aplicate incorect de catre Politist

Un clujean a dezvoltat aplicația ”Amenzi Rutiera” și oferă gratuit tuturor, alături de un e-book ce conține Codul Rutier Actualizat scrie Stiri de Cluj.

amenzi rutieraPentru posesorii terminalelor iPhone exista in App Store posibilitatea descarcarii aplicatiei Amenzi Rutiera. Aceasta aplicatie este dezvoltata de catre un clujean si se adreseaza in principal oricarui conducator auto. De ce conducatorilor auto? Un procent de sub 20% dintre conducatorii auto sunt in necunostiinta de cauza privind cuantumul unei amenzi pentru o viteza de 78km/h, sau pentru lipsa actelor. Cu atat mai mult, procentul celor care inteleg ce inseamna o masura complementara de retinere a permisului de conducere sau de aplicarea a unor puncte de penalizare, este infim.

Un procent de 85% dintre conducatorii auto nu stiu ca pentru intoarcerea pe marcajul longitudinal continuu, NU se retine permisul de conducere, ci se aplica o sanctiune de 9 puncte amenda si 6 de penalizare, daca virajul se efectueaza catre stanga, etc.

Cred ca de cele mai multe ori, unui conducator auto i se vorbeste de sus de catre un agent de politie, deoarece conducatorul auto are lacune mari in ceea ce priveste notiunile de legislatie rutiera deprinse inainte de obtinerea permisului de conducere.

Aplicatia Amenzi Rutiera, disponibila in App Store poate fi instalata pe orice Iphone, iar cu atingerea unui deget, orice conducator auto poate afla ce amenda primeste pentru fapta comisa, pentru ce perioada i se va retine permisul de conducere, care sunt infractiunile la regimul rutier, ce categorii de autovehicule poate conduce cu categoria permisului de conducere pe care il detine, care sunt masurile complementare, cate puncte de penalizare primeste, etc.

Cred ca toti conducatorii ar trebui sa o aiba instalata. Marele plus este faptul ca in cazul unei amenzi, daca agentul constatator a incadrat fapta incorect ( a gresit articolele ), conducatorul auto poate verifica acest lucru, iar in speta, poate face contestatie, astfel procesul verbal fiind nul de drept.

Totodata, dezvoltatorul aplicatiei Amenzi Rutiera, a publicat un eBook: Codul Rutier Actualizat cu incadrari juridice, menit sa vina in folosul oricarui conducator auto, prin faptul ca la sfarsitul descrierii fiecarei fapte contraventionale prevazute de catre Codul Rutier, autorul a precizat si incadrarea juridica, respectiv articolul ce sanctioneaza fapta contraventionala.

Aplicatia Amenzi Rutiera, cat si publicatia Codul Rutier Actualizat, nu fac altceva decat sa ajute la educarea si informarea participantilor la trafic, proces de informare si educare disponibil la atingerea unui deget.

appstoregoogleplay

 

O aplicatie creata de un clujean te poate scapa de amenzile aplicate incorect de catre Politist Reviewed by on . Un clujean a dezvoltat aplicația ”Amenzi Rutiera” și oferă gratuit tuturor, alături de un e-book ce conține Codul Rutier Actualizat scrie Stiri de Cluj. Pentru Un clujean a dezvoltat aplicația ”Amenzi Rutiera” și oferă gratuit tuturor, alături de un e-book ce conține Codul Rutier Actualizat scrie Stiri de Cluj. Pentru Rating:
scroll to top