Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » O clujeanca a fost selectata sa reprezinta Romania la Cape Town. Singura problema e biletul foarte scump

O clujeanca a fost selectata sa reprezinta Romania la Cape Town. Singura problema e biletul foarte scump

May 24, 2016 8:40 am by: A+ / A-

A fost selectată ea, dintre toate vocile frumoase ale generaţiei sale, să participe la concursul de canto Belvedere, care va avea loc luna viitoare în Africa de Sud. Numai că nu are banii necesari şi riscă să rateze şansa vieţii scrie Ziuadecj.

raluca persaRaluca Perşa este originară din Gherla, are 25 de ani şi este una dintre cele mai talentate soprane ale generaţiei sale. Recent, profesorul Theodor Coresi, un român care predă la Viena, a selectat-o pe Raluca pentru a reprezenta România la concursul de canto Belvedere, după o competiţie naţională desfăşurată la Cluj.

„Concursul Belvedere este la nivel internaţional, va participa o singură persoană din fiecare ţară, iar din România sunt eu selectată. M-am calificat direct în faza finală la canto clasic”, a explicat Raluca.

De zeci de ani, Belvedere este o uriaşă rampă de lansare pentru solişti. “În urma concursului de canto Belvedere am primit două premii importante şi aşa am devenit un vienez adoptiv”, spunea chiar Theodor Coresi, într-un interviu. Visul lui s-a împlinit în 1986. Visul Ralucăi, în 2016, este să câştige şi ea un premiu, dar pentru asta are nevoie de bani de drum. Competiţia se ţine luna viitoare tocmai la Cape Town, în Africa de Sud. Biletele de avion, cazarea pentru nouă zile şi taxa de înscriere costă câteva mii de euro, iar până acum soprana nu a reuşit să strângă nici măcar o mie.

„Conservatorul şi profesorii nu sunt implicaţi. Este un concurs la nivel mondial, nu m-a ajutat nimeni să ajung până aici. Sunt pe cont propriu. M-au ajutat cu 3.000 de lei membrii clubului Rotary Gherla şi sper să pot strânge suma necesară deplasării până la finalul lunii mai. Concursul începe în 25 iunie”, a mai subliniat Raluca Perşa.

„Am ajutat-o cu cât am putut. În numele Ralucăi a venit la noi un fost profesor al ei şi l-am certat că nu a cerut bani de la autorităţile judeţene sau de la cele locale. Fata totuşi reprezintă Clujul şi România; ar fi păcat să nu poată merge la Cape Town”, a declarat trezorierul clubului Rotary din Gherla, Mihai Bikfalvi.

Sursa: Ziuadecj.ro

O clujeanca a fost selectata sa reprezinta Romania la Cape Town. Singura problema e biletul foarte scump Reviewed by on . A fost selectată ea, dintre toate vocile frumoase ale generaţiei sale, să participe la concursul de canto Belvedere, care va avea loc luna viitoare în Africa de A fost selectată ea, dintre toate vocile frumoase ale generaţiei sale, să participe la concursul de canto Belvedere, care va avea loc luna viitoare în Africa de Rating: 0
scroll to top