O companie străină va investi 30 de milioane de euro la Cluj. Numele ei e ţinut secret de autorităţi până la semnarea contractului

La prima conferinţă de presă de la investirea în funcţia de preşedinte de CJ, Alin Tişe a anunţat că un investitor străin va investi circa 30 de milioane de euro în parcul Tetarom III, din Jucu, unde sunt şi Bosch şi DeLonghi. Nu a spus şi numele companiei, ci doar că produce echipamente electrocasnice şi instalaţii.

Noua firmă cu capital străin, specializată în producţia de echipamente electrocasnice şi instalaţii, s-a arătat interesată să investească în judeţul Cluj aproximativ 30 de milioane de euro, pe o suprafaţă de teren de 10 hectare, a declarat miercuri, 29 iunie, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Contractul dintre companie şi autorităţile clujene se va semna, cel mai târziu, pe 20 iulie, când va fi anunţat şi numele investitorului. Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj, venirea firmei străine înseamnă şi circa 500 de noi locuri de muncă -viitorii angajaţi vot fi selectaţi domeniul instalaţiilor şi electronicii, iar după caz vor fi recalificaţi.

Viitoarea companie se va muta la Jucu prin toamnă, când încep angajările şi lucrările de construcţie ale noilor facilităţi. Din primăvară se estimează că va începe producţia.

sursa: Adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.