Friday , 18 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » O echipa de ingineri programatori din Cluj-Napoca a castigal premiul I la hackton cu un dispozitiv creat in 24 de ore.

O echipa de ingineri programatori din Cluj-Napoca a castigal premiul I la hackton cu un dispozitiv creat in 24 de ore.

May 23, 2016 8:33 am by: A+ / A-

O echipă de ingineri programatori din Cluj-Napoca au creat în 24 de ore, în cadrul unui concurs de tip hackathon, un dispozitiv capabil să capteze intensitatea solară, dar şi puterea vântului, iar cu ajutorul lui se poate stabili utilitatea unei investiţii în instalaţii solare sau eoliene scrie Monitorul de Cluj.

Credit: Jenny Mottar; Image Courtesy of SOHO/consortium.

Ioan Paul Pirău, membru al echipei care a câştigat duminică, la Cluj-Napoca, premiul I la un hackathon, a declarat că dispozitivul Green Box are aplicabilitate reală şi poate fi vândut atât ca produs, cât şi ca serviciu. “Am creat un dispozitiv, numit Green Box, care este capabil să capteze razele solare, intensitatea solară, prin intermediul unui mic panou solar, dar şi puterea vântului. La nivelul ţării avem acces la date meteo, iar pentru fiecare casă putem determina utilitatea montării unei instalaţii solare sau eoliene şi care este eficienţa ei. Un astfel de dispozitiv ar fi foarte ieftin, noi am calculat că ar fi în jur de 50 de dolari, şi timp de un an ar putea oferi informaţii utilizatorului dacă merită să investească într-o astfel de instalaţie şi în cât timp îşi va recupera investiţia. Datele colectate sunt stocate şi se pot face grafice cu evoluţia temperaturii sau puterea vântului timp de un an. Dispozitivul are aplicabilitate reală şi poate fi vândut ca şi produs şi ca şi serviciu”, a spus Pirău.

Sursa: Monitorul de Cluj

O echipa de ingineri programatori din Cluj-Napoca a castigal premiul I la hackton cu un dispozitiv creat in 24 de ore. Reviewed by on . O echipă de ingineri programatori din Cluj-Napoca au creat în 24 de ore, în cadrul unui concurs de tip hackathon, un dispozitiv capabil să capteze intensitatea O echipă de ingineri programatori din Cluj-Napoca au creat în 24 de ore, în cadrul unui concurs de tip hackathon, un dispozitiv capabil să capteze intensitatea Rating: 0
scroll to top