O noua banda dedicata mijloacelor de transport in comun va fi amenajata in centrul Clujului

Primăria Cluj-Napoca are in plan realizarea unei benzi dedicate transportului in comun.

banda autobusPrimarul Emil Boc a specificat ca aceasta masura este una experimentala. ”Vom realiza, in premiera, o banda dedicata transportului in comun in Piata Stefan cel Mare, de la strada Traian Mosoiu si pana la Calea Dorobantilor, pe o distanta de aproximativ 300 m si care va avea ca termen de implementare data de 15 iulie. Repet este cu stadiu experimental, pentru a pregati si celelalte benzi dedicate pentru transportul in comun pe axa Manastur – Marasti”, a precizat Emil Boc.

Mirela Marincean, sefa Serviciului Circulatie din cadrul Primariei Cluj-Napoca, a explicat ca aceasta banda va ajuta la fluidizarea traficul.

”Este o latură a Pietei Stefan cel Mare in care se circula pe sens unic si unde exista patru benzi de circulație, ceea ce s-a decis a fost ca intre strada Traian Mosoiu, strada cu Spitalul Militar, sa existe banda 1 la bordura, dedicata transportului in comun. Aceasta banda va fi separata de restul benzilor din circulatie, fapt care ar face ca tot ce inseamnă transportul in comun dinspre Zorilor, Gheorgheni si strada Unirii, sa intre pe aceasta banda dedicata pana la intersectia cu Calea Dorobanților unde se va face o modificare la amplasarea semafoarelor astfel incat fiecare faza de circulatie să fie separata si sa nu existe niciun fel de pericol sau niciun fel de dubiu in legatura cu modalitatea in care se accede inainte spre 21 Decembrie sau se va face virajul la dreapta spre strada Dorobantilor.

Masura este experimentala, acum este foarte greu sa se faca virajul la dreapta acordand prioritate pietonilor, iar prin banda aceasta dedicata practic putem separa traversarea pietonilor de pe strada Dorobantilor de virajul la dreapta”, a mai precizat Mirela Marincean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.