Saturday , 19 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » “O sansa pentru viata” va ajunge in Cluj Napoca

“O sansa pentru viata” va ajunge in Cluj Napoca

doneaza sangeVa invitam maine 26 iunie 2014, la o sesiunea de donare de sange, in centrul mobil de donare de sange, al Centrului de Tranfuzie Sanguina.

Locatia pentru aceast eveniment este Piata Mihai ViIteazu Cluj.

Aveti si link-ul catre event.
https://www.facebook.com/events/1429497923992712/?ref_dashboard_filter=upcoming

Cluj Napoca, 26 iunie 2014 – Asociatia React si Vodafone Romania impreuna cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Cluj Napoca si Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Targu Mures, anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange joi, 26 iunie, in Piata Mihai Viteazul, intre orele 8.00 – 13.00. Aceasta sesiune face parte din caravana „O sansa pentru viata”, care va ajunge in acest an in peste 20 de orase din Romania.

Toti clujenii care indeplinesc conditiile pentru a fi donator sunt asteptati sa doneze sange benevol (fara tichete valorice), in unitatea mobila care va fi amplasata in Piata Mihai Viteazul. Unitatea mobila este un autobuz special compartimentat si dotat pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie sa il parcurga un donator de sange.

Sangele recoltat in cursul zilei de joi, va fi folosit pentru pacientii cu arsuri grave sau cei care sunt supusi unor operatii complexe, pentru bolnavii de leucemie si pentru victimele accidentelor rutiere. Statisticile arata ca, in Cluj Napoca, lunar, necesarul de sange ar fi acoperit de 2500 de donatori. Prin cei 450 ml recoltati de la un singur donator, pot fi ajutate sa se recupereze pana la trei victime.

Orice persoana care doreste sa doneze sange trebuie sa fie sanatos si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

* sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani

* sa aiba greutatea in intervalul 50 – 100kg pentru femei si 60 – 100kg pentru barbati

* trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale

* sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,

* femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala

* sa nu fi consumat alcool in ultimele 48 de ore.

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.

In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe www.pentruviata.org

Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!

“O sansa pentru viata” va ajunge in Cluj Napoca Reviewed by on . Va invitam maine 26 iunie 2014, la o sesiunea de donare de sange, in centrul mobil de donare de sange, al Centrului de Tranfuzie Sanguina. Locatia pentru aceast Va invitam maine 26 iunie 2014, la o sesiunea de donare de sange, in centrul mobil de donare de sange, al Centrului de Tranfuzie Sanguina. Locatia pentru aceast Rating:
scroll to top