Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » O universitate din Cluj, obligată să plătească daune morale unei studente din Irlanda

O universitate din Cluj, obligată să plătească daune morale unei studente din Irlanda

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj este obligată de instanţă să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, după ce aceasta a fost exmatriculată deşi, iniţial, fusese declarată admisă şi a urmat 3 luni cursurile Facultăţii de Medicină Dentară.

Avocatul studentei Yasmine Dakik, Mihai Pop, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a solicitat acordarea de daune morale, invocând stresul şi tensiunile create de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta sa.

“Magistraţii clujeni au obligat UMF Cluj-Napoca să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, Yasmine Dakik, care fusese iniţial, în 2013, admisă la Facultatea de Medicină Dentară şi a urmat trei luni cursurile, după care a fost exmatriculată pe motiv că notele obţinute la liceul urmat în Irlanda nu sunt destul de bune pentru UMF. De asemenea, universitatea a fost obligată să îi restituie clientei mele şi taxa de şcolarizare de 5.000 de euro. Am solicitat acordarea de daune morale pe ideea de stres, de tensiuni create, de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta mea”, a spus Pop.

Acesta a explicat că Yasmine Dakik şi-a depus dosarul de admitere la UMF Cluj-Napoca în 2013 pentru anul universitar 2013-2014 şi a achitat taxa de studii pentru primul an, în valoare de 5.000 de euro.

“A pierdut un an din viaţă din cauza celor de la UMF, care sunt de vină în acest caz. Nu mi se pare normal să nu fie cineva tras la răspundere, o persoană din cadrul UMF, care a procesat dosarul de admitere a clientei mele”, a mai spus Mihai Pop.

Reprezentanţii UMF Cluj-Napoca au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că universitatea va respecta întocmai decizia instanţei, fără să ofere alte detalii legate de acest caz.

 

O universitate din Cluj, obligată să plătească daune morale unei studente din Irlanda Reviewed by on . Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu” din Cluj este obligată de instanţă să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu” din Cluj este obligată de instanţă să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, Rating:
scroll to top