Sunday , 16 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Patronii de la Janis s-au îmbogăţit cu 700.000 de euro pe spatele unui clujean. Bărbatul a vrut să se sinucidă.

Patronii de la Janis s-au îmbogăţit cu 700.000 de euro pe spatele unui clujean. Bărbatul a vrut să se sinucidă.

ioan popaIoan Popa susține că a pierdut munca de o viață din cauza celor doi oameni de afaceri care stau în spatele firmelor care administrează cluburile Janis.

Popa spune că a pierdut peste 700.000 de euro din cauza faptului că le-a închiriat celor doi, lui Adrian Munteanu și administratorului Florin Opriș, spațiul situat pe strada Victor Babeș, unde a funcționat clubul Janis la Stuf. În martie 2009, clubul Janis la Stuf a luat foc, incendiul distrugând jumătate din clădire. Pe lângă pagubele aduse clădirii ca urmare a incendiului care a avut loc, Popa a fost obligat de justiţie să le achite celor doi o sumă impresionantă de bani.

În urma acestei afaceri, Munteanu și Opriș s-au îmbogățit, la propriu, fără să miște măcar un deget. Proprietarul clădirii, Ioan Popa a declarat că a închiriat clădirea celor doi afaceriști în iulie 2009. “Eu mi-am asumat prin contract să întăbulez întreaga clădire deoarece o parte din terase şi încăperi nu erau întăbulate. Cu toate astea, Florin Opriş a preluat spaţiul în forma juridică în care era, adică nu toate încăperile erau întăbulate deoarece au fost executate mai multe modificări la imobil”, spune Popa.

În data de 28 martie 2009, clubul Janis la Stuf a ars în proporţie de 50 la sută, din cauza unui scurt circuit electric, incendiul fiind alimentat de tonele de stuf uscat care făceau parte din decor. Popa susţine că administratorul clubului “a efectuat numeroase modificări la instalaţiile de gaze şi cele electrice precum şi modificări interioare la imobil, respectiv a desfiinţat casa scărilor, birourile cu băi de la etajul 3, sala de fitness şi sauna de la etajul 4”.

Necazurile lui Popa şi aşa destul de mari, după ce i-a ars clădirea, au început din luna mai 2010, când Janis Club, în calitate de locator, nu a mai plătit chiria. “Am deschis mai multe procese ca să îi evacuez din spaţiul dar am pierdut, deşi ei au încălcat prevederea din contract legată de plata chiriei. Nu am primit chirie pentru spaţiu nici în luna augist 2011, şi atunci le-am solicitat rezilierea contractului, dar am fost refuzat. Tot în luna august 2011, ei mi-au propus să semnez procesul verbal de încetare a contractului, fapt cu care am de acord doar să îi văd plecaţi”, a mai spus Popa.

Deşi a semnat procesul verbal de încetare a contractului, Ioan Popa susţine că nu a ştiut că în contract exista o clauză penală, care prevedea posibilitatea ca proprietarul imobilului să fie obligat să achite chiriaşului, ca despăgubire, contravaloarea chiriei pe o durată de zece ani, egală cu suma de 2,52 milioane lei, adică peste 500.000 de euro. Tribunalul Comercial Cluj a decis în favoarea firmei Janis Club şi l-a obligat pe Popa să achite cu suma de arătate mai sus. Sentinţa a rămas neschimbată la Curtea de Apel Cluj.

Cu această sentinţă în buzunar, susţine Popa, Adrian Muntean şi Florin Opriş au început să îi execute averea. “Prima dată mi-au vândut un teren care a fost evaluat la 35.000 de euro, dar a fost vândut cu suma de 20.000 de euro, unei persoane care este urmărită internaţional. Apoi, mi-au evaluat casa din Floreşti la suma de 80.000 de euro, deşi ea valorează dublu. Şi alte proprietăţi ale mele au fost evaluate şi urmau să fie vândute la licitaţie”.

Ioan Popa susţine că a fost de acord să încheie cu cei doi afacerişti o convenţie prin care se angajează să plătească în două tranşe suma de 700.000 de euro, sumă la care a ajuns datoria dictată de instanţă. “Am vrut la un moment dat să mă omor sau îi omor. M-au disperat. Pur şi simplu din proprietar am ajuns dator vândut”, a mai spus Popa. sursa stire: stiridecluj.ro

Patronii de la Janis s-au îmbogăţit cu 700.000 de euro pe spatele unui clujean. Bărbatul a vrut să se sinucidă. Reviewed by on . Ioan Popa susține că a pierdut munca de o viață din cauza celor doi oameni de afaceri care stau în spatele firmelor care administrează cluburile Janis. Popa spu Ioan Popa susține că a pierdut munca de o viață din cauza celor doi oameni de afaceri care stau în spatele firmelor care administrează cluburile Janis. Popa spu Rating:
scroll to top