Friday , 18 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Patronul firmei FANY condamnat la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Patronul firmei FANY condamnat la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Patronul firmei de transport Fany, Ştefan Cadar a fost condamnat vineri de catre Tribunalul Cluj la mai multe pedepse: dare de mită, spălare de bani şi punerea în circulaţie a unor autohevicule neînmatriculate. Instanţa a decis în baza legii contopirea sancţiunilor şi executarea unei pedepse  de 1 an şi 6 luni  pentru spălare de bani.    

stefan_cadar_0Întrucât a constatat că infracţiunile au fost săvârşite în stare de recidiva mare postcondamnatorie, Tribunalul Cluj a hotărât revocarea beneficiului suspendării unei pedepse de 1 an şi 2 luni acordată inculpatului de Judecătoria Baia-Mare, rămase definitive după decizia Curţii de Apel Cluj în dosarul respectiv. Instanţa a decis adăugarea acestei pedepse la cea de 1 an şi 6 luni, astfel că pedeapsa de executat este de 2 ani şi 8 luni.

Soţia lui Ştefan Cadar, Olezia Cadar a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru infracţiunea de spălare de bani. În acelaşi dosar, Kelemen Ovidiu a primit o condamnare de 1 an, cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Bani confisacţi în favoarea statului  

În contextul în care a hotărât menţinerea sechestrului asigurator instituit de DNA Cluj asupra sumelor de bani 53.800 lei (17.000 lei + 36.800 lei), 44.700 euro, 370 lire sterline si 800 USD aparţinând Danielei Dobrilă, (sume depuse la CEC Bank – Sucursala Cluj) şi asupra unui autoturism Wolkswagen Polo, aparţinând inculpatei, Tribunalul Cluj a decis confiscarea specială, în favoarea statului, a sumei de 17.000 de lei şi a autoturismului, respectiv confiscarea extinsă, în favoarea statului, a sumelor de 36.800 lei, 44.700 euro, 370 lire sterline si 800 USD.

Drept de apel, în decurs de zece zile  

De precizat că în textul sentinţei, toate deciziile instanţei sunt asociate unor articole specifice din Vechiul Cod Penal. Decizia Tribunalului Cluj a fost pronunţată în şedinţă publică din 22 ianuarie 2016, cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării

Sursa: Adevarul

Patronul firmei FANY condamnat la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu executare Reviewed by on . Patronul firmei de transport Fany, Ştefan Cadar a fost condamnat vineri de catre Tribunalul Cluj la mai multe pedepse: dare de mită, spălare de bani şi punerea Patronul firmei de transport Fany, Ştefan Cadar a fost condamnat vineri de catre Tribunalul Cluj la mai multe pedepse: dare de mită, spălare de bani şi punerea Rating:
scroll to top