Politistii clujeni au retinut sapte persoane într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Șapte persoane din județele Cluj, Bihor și Timiș au fost reținute pentru 24 de ore într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

O acțiune impresionantă a fost coordonată de polițiștii clujeni, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi a Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, în vederea destructurării unui grup infracțional acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani scrie Citynews.

Astfel, oamenii legii au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare şi Alba.

”Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani, din judeţele Cluj, Bihor şi Timiş, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu obiect de activitate construirea şi întreţinerea drumurilor publice, ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat.

Acesta ar fi avut la bază înregistrarea în evidenţa contabilă a unor achiziţii şi operaţiuni fictive de bunuri şi prestări servicii de la mai multe firme cu un comportament de tip „fantomă”, în scopul deducerii frauduloase a taxei pe valoare adăugată şi pentru diminuarea impozitului pe profit aferent”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

În cadrul perchezițiilor au fost găsiți 277.450 de lei şi 6.000 de euro, bani asupra cărora există suspiciunea că provin din infracţiuni. De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat înscrisuri contabile, ştampile, unităţi fizice de stocare a datelor în sistem informatic, laptop-uri şi unităţi centrale și carduri bancare.

S-au aplicat măsuri asigurătorii pe conturi bancare, pe bunuri mobile şi imobile (68 de autovehicule şi un imobil), în valoarea totală de 3.622.927 de lei.

Potrivit oamenilor legii, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 6.600.000 de lei.

La activităţi au participat poliţişti din toate judeţele în care s-au efectuat percheziţii domiciliare.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, detaşati la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, şi a beneficiat de suportul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.