Povestea lui Cristi Dulca antrenorul lui ,,U,,.

Avea profilul unui invingator inca de pe vremea cand juca la FC Rapid. Pe atunci era un pusti care visa sa ajunga in fotbalul mare din Europa. Cristi Dulca si-a dedicat intreaga viata fotbalului si este unul dintre cei care se pot lauda si cu o viata de familie extraordinara. In 2009, sportivul avea insa sa primeasca o veste terifianta. Era diagnosticat cu cancer, iar de atunci incepea o adevarata lupta:
Ma gandeam la copiii mei, la sotie. La mine. Nu m-am lasat in ghearele depresiei, aveam pentru cine sa lupt. A fost o perioada grea din viata mea, insa nu m-am gandit niciodata ca nu am sa reusesc sa trec peste ea cu bine“ a declarat Cristi Dulca
Au urmat mai apoi nenumarate cure cu citostatice, insa, in ciuda faptului ca se simtea slabit, fostul fotbalist nu a vrut sa stea acasa, ci a continuat sa antreneze. Atunci cand credea ca este la un pas sa se vindece, Cristi primea o noua lovitura: boala recidivase. In 2010, antrenorul era supus pentru a doua oara unei interventii chirurgicale, apoi unor cure cu citostatice. In ciuda durerilor, fostul fotbalist a tinut mereu capul sus. Nu s-a plans niciodata apropiatilor, si nici macar familiei. Nu a dat nici un semn de slabiciune, chiar daca analizele sale erau “la pamant”:
Familia a fost tot timpul langa mine, iar pentru ei a meritat sa lupt. Nici macar atunci cand boala a recidivat nu m-au apucat gandurile rele. Am avut o gandire pozitiva. Aveam corpul bolnav, dar mintea si sufletul erau sanatoase.
In prezent, Cristi Dulca se simte excelent si a invins lupta cu boala care l-a chinuit timp de trei ani. Fostul fotbalist este antrenorul echipei de fotbal echipei de pe malurile Someșului ,,U Cluj,, si isi face meseria cu pasiune si daruire. In timpul liber, Dulca adora sa iasa in oras cu sotia sa, Mirela, si cu cei doi copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.