Saturday , 19 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan audiat într-un nou dosar de ilegalităţi în fotbal. Procurori: un milion de dolari a dispărut de la FRF

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan audiat într-un nou dosar de ilegalităţi în fotbal. Procurori: un milion de dolari a dispărut de la FRF

Un nou dosar privind ilegalităţi în fotbal. Este vorba despre felul în care au fost gestionați banii FRF. La această oră au loc mai multe audieri la sediul DIICOT. Deja au fost audiați ca martori Patrițiu Abrudan și Iuliu Mureșan. În faţa procurorilor vor ajunge astăzi persoane importante din fotbal.

Noi informaţii în cazul milionului de dolari pe care îl caută procurorii antimafia în conturile Federaţiei Române de Fotbal. Banii primiţi de la Federaţia Internaţională de Fotbal ar fi folosiţi pentru construirea unor terenuri cu gazon sintetic. Problema este că preţul ar fi fost umflat. Oamenii legii au plecat pe fir după ce Pro Sport a publicat o anchetă pe această temă.

Baza de antrenament de la Buftea a fost inaugurată în septembrie 2012, construcția fiind demarată în 2009. UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick.

Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Potrivit sursei citate, doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

În plus, s-au descoperit și alte cheltuieli nejustificate. Pentru telefoane mobile s-au plătit chiar și 1000 de euro, deși se pare că nu ar fi costat atât.

Au fost 1.000.000 de euro pentru două terenuri, care e problema? Sunt bani de la FIFA, forul mondial face controale la sânge şi aprobă ceea ce construieşti. Asta e precum povestea cu cateringul: dai 4 lei, 4 lei face, dai 10 lei, 10 lei face. Nu mă interesează subiectul, nu mă interesează actuala conducere”, declara Mircea Sandu, în iunie 2014, potrivit aceleiași surse. 

IULIU MURESAN

IULIU MURESAN

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a mers si el marți dimineață la sediul DIICOT din Capitală, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul deturnării de fonduri FIFA.

„E foarte greu să-ți aduci aminte lucruri care nu mă priveau chiar direct pe mine”, a spus președintele CFR Cluj referitor la declarația dată astăzi.

Iuliu Mureșan a răspusn că nu știe dacă acest dosar a pornit de la o reclamație a conducerii FRF. „Se pot face speculații, dar mie nu-mi place să speculez”, a adăugat el.

sursa: digi24

 

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan audiat într-un nou dosar de ilegalităţi în fotbal. Procurori: un milion de dolari a dispărut de la FRF Reviewed by on . Un nou dosar privind ilegalităţi în fotbal. Este vorba despre felul în care au fost gestionați banii FRF. La această oră au loc mai multe audieri la sediul DIIC Un nou dosar privind ilegalităţi în fotbal. Este vorba despre felul în care au fost gestionați banii FRF. La această oră au loc mai multe audieri la sediul DIIC Rating:
scroll to top