Friday , 18 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Primaria Cluj doreşte să pietonalizeze în acest an latura vestică a Pieţei Unirii. Ce propuneri mai au liderii politici pentru Cluj în anul 2016

Primaria Cluj doreşte să pietonalizeze în acest an latura vestică a Pieţei Unirii. Ce propuneri mai au liderii politici pentru Cluj în anul 2016

După şedinţa specială legată de bugetul Clujului şi proiectele din 2016, liderii partidelor politice au venit cu noi propuneri pentru anul 2016, unele dintre cele mai importante proiecte fiind Filantropica şi  pietonalizare laturii vestice din Piața Unirii, urmând ca zona să fie închisă și parcările desființate.

uniriiBugetul total al municipiului este de 1.116.388.238 lei. Din aceşti bani, 348 de milioane merg către dezvoltare. Primăria are numeroase proiecte, unele continuate de anul trecut, altele noi. Cea mai mare sumă, 47 de milioane, merge către Centrul Regional de Excelenţă în Industrii Creative, supranumit „Buftea de Cluj” sau „Hollywood-ul pitic”, parte a proiectului Cluj Innovation City.

Legat de pietonalizarea laturii vestice a Pieţei Unirii aleşii vor ca standul de taxi existent în acest moment sa fie mutat pe latura opusă, în zona hotelului Melody şi a restaurantului KFC. Totodată, vor dispărea și parcările oblice de pe latura cu hotelul Melody, urmând să fie păstrate numai parcări paralele, mai puține decât în acest moment.

După şedinta specială, liderul partidului UDMR din consiliu, Csoma Botond nu a fost foarte convins de discuţiile purtate:

“Am dori să se înceapă ceva în sensul pietonalizării laturii vestice a Pieţei Unirii;s-a discutat despre asta anul trecut, dar nu am găsit nimic evidenţiat în proiectul de buget. Şi, desigur, cu faţadele, s-a început acel program multianual, să vedem dacă mai putem aloca bani, care sunt impedimentele practice pentru care din fondurile care s-au alocat iniţial nu s-au prea realizat lucrări”

Tot acesta a mai declarat ca: „Ne interesează ce se întâmplă cu proiectul Filarmonicii; s-au acordat foarte puţini bani pentru studii în această direcţie. Nu se pomeneşte nimic în buget despre proiectele mari de infrastructură, despre care se discută în consiliul local de vreo 10 ani; nu am văzut nimic despre inelele de ocolire sudic şi nordic ale oraşului.”

Liderul social-democraţilor din consiliul local, Claudia Anastase, are, de asemenea, un set de propuneri pentru îmbunătăţirea bugetului pe 2016. „Ne dorim un parking experimental pe structură uşoară, în cea mai accesibilă zonă cu putinţă, în care nu deranjăm absolut nicio comunitate sau unde găsim deschidere din partea comunităţii respective.

Vrem, de asemenea, o proiecţie, cel puţin pe partea a doua a anului sau spre sfârşitul anului, cu conceptul scoaterii abonamentelor de parcare şi chiar a eliminării totale a parcărilor din unele zone ale Clujului. Mi-am propus şi o modificare esenţială de raportare la modul în care se dau bani la sport. Nu e normal ca unii dintre performerii Clujului să se antreneze în alte oraşe. Vom mai aduce în discuţie şi o piaţă agroalimentară în zona Dâmbul Rotund”, a dezvăluit Anastase.

 

Sursa: Ziuadecluj

Primaria Cluj doreşte să pietonalizeze în acest an latura vestică a Pieţei Unirii. Ce propuneri mai au liderii politici pentru Cluj în anul 2016 Reviewed by on . După şedinţa specială legată de bugetul Clujului şi proiectele din 2016, liderii partidelor politice au venit cu noi propuneri pentru anul 2016, unele dintre ce După şedinţa specială legată de bugetul Clujului şi proiectele din 2016, liderii partidelor politice au venit cu noi propuneri pentru anul 2016, unele dintre ce Rating:
scroll to top