Sunday , 16 December 2018

Home » Naţional » Primarul din Baia Mare care a cerut Clujului să se retragă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală, ridicat de DNA Cluj

Primarul din Baia Mare care a cerut Clujului să se retragă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală, ridicat de DNA Cluj

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat marţi de procurorii DNA din Cluj, acesta fiind prins în flagrant, au declarat surse judiciare.

catalin_cherechesCătălin Cherecheş a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, au declarat pentru Mediafax surse judiciare, acesta fiind dus la audieri la sediul DNA din Cluj. La momentul trasmiterii ştirii, procurorii nu au furnizat informaţii referitoare la dosarul în care edilul este anchetat.

În luna octombrie a anului 2015, Cătălin Cherecheş a fost pus sub învinuire de procurorii DNA din Cluj pentru pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, toate în formă continuată.

În aceeaşi cauză este cercetat şi directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei

De asemenea, parchetul a început urmărirea penală şi faţă de Florin Sandu Năsăiescu, contabil la clubul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, toate în formă continuată, precum şi faţă de Ioachim Nicolae Făt, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculină) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate evaziune fiscală, toate în formă continuată.

Potrivit procurorilor, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, uzând de prerogativele ce-i sunt conferite de funcţia îndeplinită, a promovat şi susţinut proiecte în Consiliul Local în vederea finanţării clubului H.C. Municipal Baia Mare, deşi ar fi avut cunoştinţă de activitatea infracţională desfăşurată de mai multe persoane din conducerea clubului, care şi-au însuşit sume de bani din veniturile clubului sportiv.

Mai mult “Cătălin Cherecheş era cel care conducea întreaga activitate a clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane menţionate mai sus, de selectarea jucătorilor şi jucătoarelor de handbal, de încheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucător în parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de către Consiliul Local Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş, de sumele de banii provenite din sponsorizări, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi şi chitanţe fictive provenind de la PFA-urile jucătorilor, în urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora”.

Reamintim articolul: Primarul din Baia Mare cere Clujului să se retragă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

Primarul din Baia Mare care a cerut Clujului să se retragă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală, ridicat de DNA Cluj Reviewed by on . Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat marţi de procurorii DNA din Cluj, acesta fiind prins în flagrant, au declarat surse judiciare Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat marţi de procurorii DNA din Cluj, acesta fiind prins în flagrant, au declarat surse judiciare Rating:
scroll to top