Primul festival de „Street Food”, găzduit la Cluj, in inima Transilvaniei

Primul festival de „Street Food”, mâncare servită pe stradă, debutează la Cluj, iar din meniu fac parte preparate din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească și nemțească. Organizatorii Street Food Festival le recomandă celor care vor lua parte la eveniment să poarte haine lejere, pentru că vor putea degusta produse de la 50 de vendori.

28_1

Street Food Festival propune o nouă abordare domeniului culinar și oferă tuturor pofticioșilor un weekend prelungit de activități, preparate și surprize culinare, între 7 şi 10 iulie. Toți curioșii sunt invitați să pătrundă în perimetrul festivalului, intrarea fiind gratuită, și să se bucure de un eveniment spectaculos și delicios, promit organizatorii.

Meniul Street Food Festival va include rețetele ingenioase pregătite de unii din cei mai renumiți bucătari de street-food din România și din afară.

„Așadar, pe Aleea Stadionului veți găsi de la rețete din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească și nemțească, la produse bio de luat acasă, uleiuri, gemuri, bucătărie mediteraneană și italiană. Chef Andrei Isac va găti celebra specialitate italiană arrosticini, veţi putea servi pizza preparată într-un cuptor special instalat în food truck-ul Camionetta. Chef William Cunneen va aduce rețete de tradiție americană pe Aleea Stadionului alături de rețetele ingenioase ale unuia din cei care au lucrat în bucătăria lui Jamie Oliver: Chef Foa. Alături de ei va găti și bucătarul care până nu de mult îi servea pe Rihanna și Prințul Angliei și azi bucătărește rețete de pizza la Cluj-Napoca. Totodată, organizatorii au pregătit surprize culinare și pentru cei vegetarieni care vor putea degusta aceste preparate cu specific street-food pe 7-10 Iulie în cadrul Street Food Festival, un eveniment prezentat de Home Garden. Toate bunătățurile vor putea fi servite alături de un vin de poveste, o bere artizanală și multe alte tipuri de răcoritoare oferite de partenerii festivalului”, au precizat organizatorii Street Food Festival.

De asemenea, cei 50 de vendori vor fi acompaniați în bucătărie cu muzică bună și concerte spectaculoase pregătite în cadrul Festival Stage. De asemenea, amatorii de filme culinare sunt invitați în fiecare seară la Culinary Outdoor Cinema, iar cei mici sunt așteptați să se bucure de experiența street-food la Kids Zone. Chef Foa va găti alături de echipa Flavours pe 8 Iulie într-un decor impresionant la Dinner in White. Meniul va include: Salată Thai de Vită cu Mango, Pui în stil Yakitori cu Sos Teryiaki, Souvla de Porc servit cu Pâine Pita pe Grătar, Tzatiki și Salată de Spanac și multe altele.

Meniul complet și toate detaliile referitoare la program sunt disponibile pe website-ul oficial

“Pe parcursul ultimelor 2 săptămâni am mâncat multe emoții pe pâine. Pentru că suntem ambițioși, ne dorim foarte mult ca Street Food Festival să iasă așa cum ne-am imaginat de la bun început și să devină un eveniment de top în rândul festivalurilor de acest gen din lume. Vom oferi tuturor celor prezenți o experiență culinară deosebită ce va include rețete alese de street food, 10 tipuri de craft beer diferite, vinuri pe gusturile tuturor. De asemenea, știm sigur că muzica bună stimulează apetitul, tocmai de aceea line-up-ul de la Festival Stage va prezenta proiecte muzicale diverse, renumite la nivel internațional. La Culinary Outdoor Cinema vom proiecta filme precum Chef sau Hundred Foot Journey, iar la Kids Zone cei mici vor participa la workshop-uri de gătit, ateliere de bune maniere și creație și multe alte surprize. Vă sfătuim ca pe 7-10 Iulie să vă aduceți pofta de mâncare pe Aleea Stadionului și să dăm startul așa cum se cuvine primei ediții de Street Food Festival din România”, a precizat Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.