Producătorul filmelor „7 ani în Tibet“, „Mad Max“ şi „Al cincilea element“ vine la TIFF în Cluj-Napoca

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) îşi va desfăşura peste 10 zile la Cluj cea de-a 15-a ediţie, una care se anunţă spectaculoasă, cu multe premiere, filme speciale, noutăţi şi invitaţi celebri din lumea filmului. Între ei se numără şi Iain Smith, unul dintre cei mai cunoscuţi producători ai zilelor noastre.

Este omul din spatele unor filme care au făcut încojurul lumii, de la ”Şapte ani în Tibet”, la ”Mad Max”, ”Alexander” sau ”Al cincilea element” şi a lucrat cu vedete ca Julia Roberts, John Malkovich, Charlize Theron, Jude Law, Brucde Willis, Nicole Kidman, Jeremy Irons sau Brad Pitt. La Cluj, producătorul Iain Smith va fi distins cu Premiul Special pentru Contribuţia adusă Cinematografiei Mondiale.  ”Este un personaj foarte interesant. A mai fost în România când a filmat pentru ”Could Mountain”. Sunt convinsă că le va împărtăşi tinerilor pasionaţi de cinematografie de la TIFF din experienţele lui”, a precizat Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

Smith va fi premiat în cadrul Galei de închidere a ediţiei din acest an, programată pentru sâmbătă, 4 iunie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.  Organizatorii festivalului au anunţat câteva din coordonatele cele mai importante ale ediţiei care va avea loc între 27 mai şi 5 iunie la Cluj.

Cifrele sunt impresionante: 248 de filme (din care 216 lungmetraje şi 32 de scurtmetraje) din 64 de ţări şi 850 de invitaţi din România şi străinătate. Totul va fi  găzduit de peste 20 de locaţii şi va avea contribuţia a nu mai puţin de 300 de voluntari.
Potrivit Adevărul în curând se vor putea achiziţiona bilete direct din aplicaţia mobilă TIFF, iar biletele şi cardurile vor fi scanate cu cititoare speciale de bare la intrare la proiecţii. Cei care îşi instalează TIFF App, pe iOS, Android sau Bluetooth vor primi notificări cu noutăţi de la festival dacă se vor afla în preajma device-uuilor Beacons care vor face parte, de asemenea, din tehnologia festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.