Friday , 18 January 2019

Home » Politică » Proiect de lege: Claxonezi? Ramai fara permis

Proiect de lege: Claxonezi? Ramai fara permis

Parlamentarii români au propus o nouă modificare in codul rutier, care face referire stric şoferilor care claxonează. Legea claxonului nu este singura modificare a Codului Rutier pe care vor să o facă. În vizor au ajuns şi bicicliştii, care sunt acuzaţi că nu prea folosesc soneria. Şi dacă tot vor să schimbe Codul Rutier, aleşii au idei şi pentru cum ar trebui să parcheze şoferii. Problema este că nu i-au întrebat şi pe polițişti dacă ideile lor sunt de bun augur sau nu.

12576107_939254759444090_1831755694_n

Deşi iniţiatorii acestei propuneri legislative susţin că toate ideile lor vor duce la dispariţia şoferilor agresivi, senatorii nu au cerut până acum opinia Ministerului de Interne sau a Poliţiei Române.

Un poliţist nu poate demonstra că ce a auzit este claxonul meu şi nu claxonul celui din dreapta sau stânga. Claxonul nu a fost inventat la maşină ca un gadget. Inclusiv acest claxonat este util întrucât dacă nu ne defulăm o să luăm parul ca să spargem parbrizul celui din faţă, a spus Ana Bulai, psiholog.

Nu doar claxonatul va fi pedepsit. O altă propunere e ca şoferii care parchează pe trotuar să fie nevoiţi să lase cel puţin doi metri liberi pentru pietoni. În Bucureşti, de abia se lasă un metru liber, cât prevede actuala lege, potrivit sursei citate.

O altă propunere e ca şoferii care parchează pe prima bandă să fie, de asemenea, sancţionaţi cu amendă şi între șase şi opt puncte de penalizare. Mai mult, aleşii vor să îi pedepsească şi pe bicicliştii care nu au sonerie. Sancţiunea, de 250 de lei, ar urma să crească de patru ori.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbatere publică începând cu data de 1 februarie, după ce deputaţii şi aleşii se vor întoarce din vacanţa parlamentară.

 

Sursa: Digi24

Proiect de lege: Claxonezi? Ramai fara permis Reviewed by on . Parlamentarii români au propus o nouă modificare in codul rutier, care face referire stric şoferilor care claxonează. Legea claxonului nu este singura modificar Parlamentarii români au propus o nouă modificare in codul rutier, care face referire stric şoferilor care claxonează. Legea claxonului nu este singura modificar Rating:
scroll to top