Sunday , 16 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Proiect nou pentru Cluj: Reabilitarea Băilor Someșeni alături de cel mai modern Aqua Park din România.

Proiect nou pentru Cluj: Reabilitarea Băilor Someșeni alături de cel mai modern Aqua Park din România.

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca a vorbit cetățenilor despre o zona de mult uitată a Clujului și anume zona fostelor băi Someșeni. Edilul orașului a declarat faptul că în momentul de față există un plan de reabillitare a zonei, tot acolo realizându-se mai apoi și un Aqua Park.

someseni

Fostele Băi Someșeni

În sesiunea Live pe Facebook, din data de 28 Martie, primarul Clujului a răspuns nenumaratelor întrebari legate de problemele orașului iar printre altele a vorbit și despre planurile de viitor ale Primăriei. Acesta a vorbit clujenilor despre o zonă importantă a orașului și anume zona Someșeni, unde în urmă cu mulți ani se aflau celebrele băi termale, o zonă care în momentul de față se află într-o degradare totală.

“Băile Someșeni cu o suprafață de aproximativ 10-14 hectare în integralitate sunt proprietate privată; mai mulți proprietari privați deținând terenuri acolo.

Există un proiect pe care eu l-am văzut și pentru care s-a solicitat un credit bancar, ca acolo pe de o parte să se reabiliteze Băile Someșeni (să se readea Clujului băile cu apa termală) și pe o surpafață de teren să se construiască un Aqua Park modern după modelul occidental.

Este o investiție de 15-20 de milioane de euro.”

Primăria susține acest proiect:

“Primăria a adoptat în consiliul local, protocolul de participare la acest proiect și anume de a se angaja la realizarea drumului, la iluminat, canalizare, spații verzi, totul până la proprietatea privată care ține de Băile Someșeni. Deci noi ne-am și alocat sumele de bani și le avem pregătite ca în momentul când investitorul obține creditul și demarează investiția, noi să asigurăm infrastructura.

Din nefericire mai mult noi nu putem face, deoarce terenul nu este al Primariei. Multă lume il asteaptă și sper că în cele din urmă și acest proiect va fi realizat ”

 

(Sursa foto: transilvaniareporter.ro; monitorulcj)

Proiect nou pentru Cluj: Reabilitarea Băilor Someșeni alături de cel mai modern Aqua Park din România. Reviewed by on . Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca a vorbit cetățenilor despre o zona de mult uitată a Clujului și anume zona fostelor băi Someșeni. Edilul orașului a Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca a vorbit cetățenilor despre o zona de mult uitată a Clujului și anume zona fostelor băi Someșeni. Edilul orașului a Rating:
scroll to top