Reteta gogosilor din centrul Clujului

Reteta gogosi Donuterie

Celebrele Donuts americane cu glazură, pentru care lumea asteapta la cozi ca in vremea lui Ceausescu.

Ingrediente pentru gogosi:
2 ceşti de făină
2 linguri migdale măcinate
2/3 ceaşcă de zahăr
½ linguriţă bicarbonat
1 praf de sare
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
3 ouă
1 cană lapte bătut
4 linguri unt

Se amestecă: faina, migdalele macinate, zaharul, bicarbonatul, praful de sare, praful de copt si zaharul vanilat.

Untul se topeşte până capătă o culoare maronie dupa care se amesteca cu ouale, laptele şi restul ingredientelor.

Se foloseşte formă de gogoşi care se unge cu unt şi se toarnă 2/3 din compoziţie în fiecare compartiment. Se introduce în cuptorul cald şi se coace în aproximativ 10-12 min.

Ingrediente pentru glazură:
4 linguri de cacao
1 cană jumate zahăr pudră
un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
4 linguri lapte.

Acestea se amesteca toate si se ung peste gogosi dupa ce se racesc umpic pentru a nu curge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.