România – Elveţia 1-1.”Tricolorii” obţin primul punct la EURO 2016. “Am suferit! A trebuit să luptăm pentru fiecare minge! Avem şanse la calificare”

România a terminat la egalitate cu Elveţia, scor 1-1, şi a obţinut primul punct la EURO 2016, după un meci în urma căruia rămânem cu impresia că se putea obţine mai mult

Bogdan Stancu a înscris din penalty (minutul 18) şi e golgheterul la zi al competiţiei

Prestaţia din meciul cu Franţa ne obliga la mai mult. Am demonstrat că ştim să ne apărăm, dar rămăsesem datori la capitolul atac, aşa că presa internaţională aştepta furia ofensivă a lui Iordănescu. Se spune că echipa nu se schimbă când merge bine. E doar un clişeu? Cu siguranţă da, dacă-l întrebăm pe selecţioner. Popa, Stanciu, Andone şi Hoban au rămas pe bancă, iar Torje, Chipciu, Keşeru şi Prepeliţă şi-au făcut apariţia pe teren. Surpriză mare pentru Petkovic, dar şi pentru fani. De ce să schimbi ceva care a mers bine?

Răspunsul e simplu. Ca să te aperi! Am renunţat la pressing-ul agresiv din meciul cu Franţa, determinarea ne-a lipsit şi am predat fără luptă cheile jocului. Am scăpat de două ori în primele 15 minute, la ocaziile lui Seferovic, dar era clar că nu vom scăpa la nesfârşit. Chipciu s-a făcut remarcat rapid. Prima dată prin efort, apoi prin incursiunea din minutul 18, în care a fost faultat de Lichsteiner. Penalty, execuţie sigură Bogdan Stancu şi conducem Elveţia! Nici noi nu ştim cum, dar, pe deasupra, dăm şi golgheterul EURO 2016. E bine s-ar spune, dar jocul scârţâie şi ştim că întrebările vor veni.

Elveţia are patru puncte virtuale, noi avem doar unul, deci ar trebui să atacăm. Dar n-o facem. Se mai accidentează şi Raţ şi intră Filip. Nu e bine, începem să ne spunem. Îi vedem pe Shaqiri şi Embolo cum ratează, nu mai contăm în atac, dar Grigore, Chiricheş şi Săpunaru rezolvă treaba în defensivă. Intră Andone, pe final, în locul lui Stancu, dar nu ne ajută prea mult. Terminăm la egalitate, 1-1, şi adunăm primul punct. E bine? Probabil că da, în măsura în care meciul decisiv îl vom juca cu Albania, duminică, de la 22:00, la Lyon.  (ProSport)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.