Ruşii vor închiderea McDonald’s pe teritoriul ţării lor

mc donalds russiaRușii sunt ostili lanțului de fast-food McDonald’s de când compania americană a decis să-și închidă temporar cele trei restaurante din peninsula Crimeea. Compania americană a anunțat la începutul lunii aprilie că suspendă activitatea localurilor sale situate la Simferopol, Sevastopol și Ialta, informează miercuri ziarul ABC.

Potrivit unui sondaj, aproximativ 62% din cetățenii ruși s-au declarat favorabili închiderii tuturor localurilor McDonald’s, după ce au aflat decizia companiei americane de a se retrage din peninsula Crimeea, anexată de Federația Rusă. La sondaj au participat 1.600 de persoane, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, la sfârșitul săptămânii trecute, în orașe precum Vladimir, Krasnodar și Petrozavodsk au avut loc manifestații în favoarea interzicerii acestor localuri în întreaga țară.

O altă companie americană de fast food, Burger King, vrea să profite de această animozitate și să ocupe locul lăsat liber de concurență, scrie ABC. Lanțul de restaurante din Miami preconizează să deschidă noi restaurante în Crimeea.

Consilierul delegat al Burger King Rusia, Dimitri Medovi, a recunoscut interesul companiei ‘de a intra pe piața din Crimeea’. Totuși nu a putut să spună ‘când se va întâmpla acest lucru’ și nici câte localuri urmează să fie deschise. În prezent, Burger King are 200 de localuri în Rusia.

Sursa: REALITATEA.NET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.