S-a semnat contractul de execuţie a unui nou tronson din Autostrada Transilvania: Gilău-Mihăieşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat joi, 26 mai, că s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a sectorului 3A Gilău-Mihăieşti a Autostrăzii Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea.

image-2015-03-24-19727704-0-tronsonul-nadaselu-mihaiesti-rosu

Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică/licitaţie deschisă, asocierii de firme Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro SpA – S.C. Viaponte Rom S.R.L. (reprezentată, în calitate de lider al asocierii de Impresa Construzioni Giuseppe Mmaltauro SpA), şi are o valoare totală de 446.127.400,01  lei fără TVA.

Finanţarea proiectului este asigurată din bugetul de stat. Potrivit unui comunicat, întreg sectorul de Autostradă 3A2, lung de 16,8 kilometri, se află pe teritoriul administrativ al judeţului Cluj. Traseul porneşte din zona Nodului Nădăşelu, de la kilometrul 8+700 şi asigură conexiunea la kilometrul 25+500 cu sectorul 3B Mihăieşti – Suplacu de Barcău. La kilometrul 17+800 se vor face parcări pe fiecare parte a autostrăzii. Durata contractului este de 18 de luni, 6 de proiectare şi 12 luni de execuţie a lucrărilor. „Autostrada Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea face parte din strategia CNADNR S.A. de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi îmbunătăţire a circulaţiei pe drumurile publice.

Este un proiect la început de drum şi sperăm şi mizăm pe seriozitatea antreprenorului, nivelul de aşteptare este foarte mare, solicităm să dea dovadă de responsabilitate pentru respectarea clauzelor contractuale, a termenelor stabilite în vederea finalizării proiectului“, susţine Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.