Sunday , 18 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Scrisoarea unui fan din provincie dupa atacurile către Cluj: ”Şi noi am făcut mii de kilometri până la Bucureşti pentru lacrimi de fericire sau de tristeţe”

Scrisoarea unui fan din provincie dupa atacurile către Cluj: ”Şi noi am făcut mii de kilometri până la Bucureşti pentru lacrimi de fericire sau de tristeţe”

După ce selecţionerul Anghel Iordănescu şi-a exprimat făţiş preferinţa pentru Bucureşti ca loc de desfăşurare a amicalelor cu Lituania şi Spania, fanii din Ardeal au criticat atitudinea anti-Provincie a şefilor fotbalului autohton.

romania-ungaria-afacere-infloritoare-pentru-speculanti-biletele-pentru-meciul-de-sambata-s-au-mutat-pe_size6Declaraţiile lui Nea Puiu Iordănescu au inflamat spiritele în rândul microbiştilor din Cluj şi din tot Ardealul, care se consideră ignoraţi şi nerespectaţi de oficialii din Federaţie.

Jurnalistul Cristian Aszalos a ţinut să le reamintească acestora că Naţionala este ŞI a ardelenilor şi că acapararea de către Bucureşti a partidelor ”tricolorilor” este dăunătoare fenomenului fotbalistic din ţară:

ŞI NOI SUNTEM ROMÂNI, GENERALE!

Că să nu ajungem la ofense de genul, „Aszalos, ungure, tu ce treabă ai?”, haideţi să începem cu câteva truisme. Sau axiome. Le catalogaţi cum vreţi. Ardealul face parte din România, conform Constituţiei. Ardelenii, indiferent de origini sau etnie, sunt cetăţeni români cu drepturi egale. Tot Constituţia spune asta. Aceste drepturi inalienabile sunt valabile, la fel de bine, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Crişana, Maramureş, Bucovina şi Dobrogea.

Bun. Şi acum trec la subiect. Nici FRF, nici selecţionerul Anghel Iordănescu nu şi-ar dori ca partida cu Spania să se dispute la Cluj. Asta e clar. Ok, Ardealul e bun în sloganele voastre patriotarde, dar pare din altă ţară când vine vorba despre naţionala României, o reprezentativă care este a tuturor. O echipă care este ŞI a noastră. Şi noi ne făceam cruci şi spuneam rugăciunile începătoare la meciurile „generaţiei de aur”. Şi noi am făcut mii de kilometri până la Bucureşti pentru lacrimi de fericire sau de tristeţe. I-am făcut pentru că aveam sentimentul de apartenenţă. Pentru că eu, ungurul Aszalos, sunt pe jumătate român şi cred în unitate prin diversitate. Nu sunt secesionist. Nu vreau să mă separ de voi, miticii. Apropo, nu e o jignire. Caragiale v-a botezat astfel. Din contră. Vreau să ne apropiem. Să simt că eu, ardeleanul, sunt respectat şi la Bucureşti, în capitala mea.

Nu accept următoarele argumente: că pe Arena Naţionala încap mai mulţi şi, implict, vin încasări mai mari, numai bune pentru banii grei pe care trebuie să-i plătitm spaniolilor. Dacă totul se rezumă la bani, atunci mai bine ne despărţim… De ce spaniolii, italienii, francezii, germanii sau orice reprezentative importante îşi plimbă vedetele prin toată ţara? Vă asigur că răspunsul e un truism, pentru simplul fapt că e o invitaţie la civilizaţie.

Cert e că, indiferent de limbă, etnie sau cetăţenie, iubirea se câştigă, se munceşte, se caută. Iubirea se oferă şi, apoi, se primeşte. Dacă nu credeţi, vă invit, dragi federali şi tricolori, să veniţi şi pe la noi. România vă aşteaptă. La Cluj, Oradea, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Braşov sau Craiova. Oriunde, prin România. Şi nu uitaţi. Nu există ţări sărace, doar naţiuni cu lideri slabi.

PS: Vă primeşte cu braţele deschise şi românul Levente Molnar, la Teatrul Maghiar, şi românul Florin Piersic, la Teatrul Naţional. Vă asigur”, a scris Cristian Aszalos pe Facebook.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a decis marţi ca meciul amical cu Spania, de pe 27 martie, să se joace pe Cluj Arena, deoarece Arena Naţională este închisă, neavând autorizaţie ISU. În aceste condiţii, amicalul cu Lituania de pe 23 martie se va disputa fie în alt oraş, cel mai probabil la Giurgiu, fie pe celălalt stadion din Cluj, Dr. C-tin Rădulescu, precizeaza gandul.info

Scrisoarea unui fan din provincie dupa atacurile către Cluj: ”Şi noi am făcut mii de kilometri până la Bucureşti pentru lacrimi de fericire sau de tristeţe” Reviewed by on . După ce selecţionerul Anghel Iordănescu şi-a exprimat făţiş preferinţa pentru Bucureşti ca loc de desfăşurare a amicalelor cu Lituania şi Spania, fanii din Arde După ce selecţionerul Anghel Iordănescu şi-a exprimat făţiş preferinţa pentru Bucureşti ca loc de desfăşurare a amicalelor cu Lituania şi Spania, fanii din Arde Rating:
scroll to top