Se anunță un nou parking subteran în Mănăştur, însă ca orice proiect realizat în România, va dura ani buni până la finalizare

[review][review]


Un parking suprateran începe să capete contur, dar ni se spune din start că vom aştepta cu anii să îl vedem realizat.

Problemele cu traficul rutier şi cu locurile de parcare sunt realităţi ale momentului pentru clujeni, dar rezolvările se conturează cu greu, undeva în viitor. Un parking îndelung aşteptat şi asiduu promis ar putea fi terminat peste vreo cinci ani. Cel puţin aşa reiese din documentaţia specialiştilor din Primăria Cluj-Napoca.

Consilierii locali vor analiza joi, în ultima şedinţă din acest mandat al deliberativului, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal necesar construirii parkingului suprateran de pe str. Primăverii. Acesta ar urma să aibă 2.000 mp şi 400 de locuri. Amplasamentul este în spatele blocului de pe str. Primăverii nr. 20, vizavi de ieşirea străzii Clăbucet de lângă complexul Sirena.

Intenţia de a construi un parking la începutul străzii Primăverii este veche şi a fost anunţată de primarul Emil Boc încă din 2014. Atunci acesta spunea că una dintre parcelele pe care ar urma să se construiască nu este liberă de sarcini. După doi ani, lucrurile par să se fi clarificat, dar nu întru totul.

În proiectul de hotărâre se arată că trecerea la construcţia efectivă ar mai putea dura ani buni. „Ţinând cont de natura investiţiei propuse şi de necesitatea elaborării documentaţiei tehnice în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, precum şi necesitatea devierii unor reţele edilitare, propunem stabilirea perioadei de valabilitate a studiului de urbanism de cinci ani”.

Acest parking s-a aflat printre proiectele promise de primar în campania electorală. Şi nu este singurul. Boc a garantat că se vor construi un parking privat pe Avram Iancu, o parcare de două etaje a Bibliotecii Centrale Universitare, pe strada Clinicilor, respectiv o altă parcare, de 320 de locuri, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, în zona complexului studenţesc Hasdeu.

De asemenea, a afirmat că vor fi construite trei sau patru parkinguri în imediata apropiere a marilor bulevarde ale Clujului, pentru a scoate maşinile staţionate pe prima bandă de circulaţie, precizeaza ZiuadeCluj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.