Sunday , 18 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Securitate maxima la UNTOLD: 1700 de oameni ai fortelor de ordine vor asigura siguranta participantilor

Securitate maxima la UNTOLD: 1700 de oameni ai fortelor de ordine vor asigura siguranta participantilor

August 1, 2016 9:07 pm by: A+ / A-

Festivalul Untold, care începe joi la Cluj, reprezintă cea mai mare provocare pentru forţele de ordine din Ardeal. Untold a fost desemnat, după prima ediţie, Best European Major Festival, astfel că posibilitatea unui atentat terorist, deşi nu e susţinută cu probe concrete, nu poate fi ignorată cu desăvârşire. Contextul european a făcut ca, înainte de debutul Untold, principala problemă discutată să fie cea de securitate, iar celelalte detalii să fie trecute în plan secund scrie VoceaTransilvaniei.

untoldCu trei zile înainte de prima zi a Untold Festival, care se desfăşoară între 4 şi 8 august la Cluj, organizatorii, autorităţile şi reprezentanţii forţelor de ordine au dat detalii despre pregătirea evenimentului şi provocările cu care s-au confruntat.

S-A LUAT ÎN CONSIDERARE CEL MAI RĂU SCENARIU

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a vorbit deschis despre contextul „special” în care se desfăşoară Untold, având în vedere atacurile teroriste din ultimul an care au zguduit Europa.

„Este un moment special, ştiţi ce emoţii există legate de evenimentele care se întâmplă în Uniunea Europeană. Vrem să dăm un semnal, că lucrurile sunt sub control. În acest moment nu există niciun fel de informaţie privind această categorie (atac terorist – n.red.). S-a confirmat acest lucru, codul care există este albastru, e afişat pe site-ul SRI-ului. În acest moment, sigur, nu putem spune „staţi liniştiţi, România nu e o ţintă şi Clujul nu e o ţintă, alţii sunt o ţintă”. Nu putem fi liniştiţi din acest punct de vedere, iar de aceea instituţiile sunt pregătite inclusiv pentru situaţii de acest fel”, a declarat acesta presei, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Prefectura Cluj.

Colonelul Liviu Uzlău, şeful direcţiei Ordine şi siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a precizat că s-a luat în considerare cel mai rău scenariu.

„Am luat în caulcul „worst case scenario” (cel mai rău scenariu cu putinţă – n.red.) împreună cu toate forţele, cei de la Poliţie, cei de la ISU, cu sprijinul autorităţilor centrale şi locale. Oamenii sunt pregătiţi de-a lungul anilor în mod special pentru acest tip de ameninţări. Indiferent ce ar putea să apară vom fi capabili să gestionăm”, a dat asigurări Uzlău.

ORGANIZATORII UNTOLD: „VA FI CEL MAI SIGUR LOC DIN ROMÂNIA”

Bogdan Buta, directorul general al Untold Festival, a dat asigurări că, în ceea ce priveşte siguranţa participanţilor, festivalul va fi unul dintre cele mai sigure din lume.

„S-au luat măsuri suplimentare pentru a asigura un eveniment cât mai reuşit, fără incidente, de la fluidizarea traficului până la măsurile de siguranţă şi securitate. Eu am participat la foarte multe evenimente în toată lumea şi pot să spun sincer că, odată ce implementăm toate măsurile agreate cu autorităţile, probabil vom avea unul dintre cele mai sigure locuri din România şi poate chiar din lume în acea perioadă”, a precizat Buta.

De altfel, măsurile de securitate au fost suplimentate faţă de prima ediţie, care a avut loc în 2015, după cum a recunoscut şi primarul Emil Boc.

Sursa: VoceaTransilvaniei.ro

Securitate maxima la UNTOLD: 1700 de oameni ai fortelor de ordine vor asigura siguranta participantilor Reviewed by on . Festivalul Untold, care începe joi la Cluj, reprezintă cea mai mare provocare pentru forţele de ordine din Ardeal. Untold a fost desemnat, după prima ediţie, Be Festivalul Untold, care începe joi la Cluj, reprezintă cea mai mare provocare pentru forţele de ordine din Ardeal. Untold a fost desemnat, după prima ediţie, Be Rating: 0
scroll to top