Sunday , 16 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Sezonul lalelelor la Gradina Botanica din Cluj.

Sezonul lalelelor la Gradina Botanica din Cluj.

LaleleClujenii și iubitorii de flori pot admira la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca 123 de soiuri alese de lalele oferite tocmai de către firma care furnizează bulbii de lalele pentru Casa Regală a Olandei.
Astăzi a avut loc inaugurarea sezonului lalelelor la Grădina Botanică din Cluj.

„De ce nu s-a făcut până acum la Cluj așa ceva? Pentru că doar acum suntem niște oameni foarte bogați sub aspectul soiurilor de lalele pe care le avem în acest an și pe care le oferim publicului”, a declarat Vasile Cristea, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

Acest lucru s-a datorat unei căsătorii între o româncă și un olandez, care a făcut lobby în favoarea grădinii din Cluj. Ca urmare, firma care furnizează bulbii de lalele pentru Casa Regală a Olandei le-a oferit 5.000 de bulbi din cele mai bune soiuri și reprezentanților Grădinii Botanice. „Avem 123 de soiuri de lalele, o premieră în Grădina Botanică din Cluj. Firma olandeză a oferit 5.000 de bulbi Grădinii Botanice, și 1.000 de bulbi de narcise”, a explicat Cristea.

Totodată, directorul Grădinii Botanice acuză Primăria că „se laudă cu Grădina Botanică dar nu ne sprijină!”. „În ultima săptămână, de luni până vineri, au fost în grădină 8.254 de vizitatori, dintre care 760 au intrat gratuit; 6.464 au intrat cu o reducere de 50%, deci 16.160 de lei pierduți de Universitate. Unii vor să facă Grădina Botanică autofinanţată. În condiţiile în care am fi ajutaţi de municipalitate, am putea, altfel, nu. Grădina Botanică oferă momente de relaxare publicului, de a oferi posibilitatea instruirii şi misiunea de a conserva natura în afara mediului natural”, a explicat directorul, arătând că grădina nu se poate susține singură.

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este o instituţie ştiinţifică, didactică şi educativă, subordonată Universităţii Babeş-Bolyai. Bazele acestei prestigioase instituţii au fost puse de către profesorul Alexandru Borza în 1920 . Pe o suprafaţă de 14 ha, pe un teren cu configuraţie variată, potrivit pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor de pe diferite continente, sunt cultivate circa 10.000 de categorii specifice. Grădina Botanică este împărţită în mai multe compartimente: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal. sursa stire: citynews.ro

Sezonul lalelelor la Gradina Botanica din Cluj. Reviewed by on . Clujenii și iubitorii de flori pot admira la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca 123 de soiuri alese de lalele oferite tocmai de către firma care Clujenii și iubitorii de flori pot admira la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca 123 de soiuri alese de lalele oferite tocmai de către firma care Rating:
scroll to top