Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » “Son of Saul” filmul în care joacă un actor clujean, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin

“Son of Saul” filmul în care joacă un actor clujean, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin

Filmul ”Son of Saul”, în care apare actorul clujean Levente Molnár, a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

levente-molnar

Levente Molnar

Levente Molnár, născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, joacă rolul lui lui Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Filmul “Son of Saul” este o coproductie Ungaria-Franta si a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind in topul preferintelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe doua zile din viata lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare de la Auschwitz.

E un subiect care mă interesează personal. Respect şi admir enorm capacitatea acestui popor (evreu) de a rezista prin cultură, educaţie, comunitate. Duc lipsa amalgamului, cândva mult mai accentuat, specific României, dat de convieţuirea paşnică – şi mutual benefică – a diverselor comunităţi (evrei, germani, unguri, armeni, greci etc.). Îmi imaginez cum ar arăta România cu aceste comunităţi. Cred înputerea pe care o poate avea acest «pestriţ» de popoare, naţii, etnii şi îi duc dorul. Nu pot percepe şi înţelege nici până în ziua de azi cele petrecute la Auschwitz. Nu pot să concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte”, spunea Levente Molnár, după includerea filmului în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes.

Filmul a fost premiat la Cannes, iar acum a luat premiul Oscar.

Levente-Molnár-2-800x530

 

“Son of Saul” filmul în care joacă un actor clujean, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin Reviewed by on . Filmul ”Son of Saul”, în care apare actorul clujean Levente Molnár, a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină. [caption id="at Filmul ”Son of Saul”, în care apare actorul clujean Levente Molnár, a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină. [caption id="at Rating:
scroll to top