Şoseaua de legatura Cluj-Floreşti a devenit cel mai aglomerat drum din România! Ce soluţii au primăriile

Cel mai aglomerat drum din România a ajuns şoseaua care face legătura între Cluj-Napoca şi comuna Floreşti.

Studiile de trafic arată că cei aproximativ patru kilometri sunt tranzitaţi zilnic de 59.000 de maşini, depăşind cu aproximativ 5000 de autovehicule Drumul Naţional 1 pe tronsonul Bucureşti – Otopeni.

Soluţia de decongestionare a circulaţiei costă aproximativ 157 de milioane de euro şi va decongestiona inclusiv străzile din partea vestică a Clujului.

Autorităţile locale au gândit amenajarea a două şosele de centură care să ocolească prin Nord şi prin Sud comuna Floreşti.

Pentru centura de Sud a fost organizată deja licitaţia, iar primarul Floreștiului, Horea Şulea, spune că drumul poate fi gata în şase luni de la stabilirea unui câştigător.

Prin Caietul de sarcini a fost impus un termen de şase luni perioadă de execuţie a acestei lucrări. Capacitatea portantă a viitoarei şosele de ocolire a Floreștiului pe partea de Sud ar putea să preia cam treizeci la sută din traficul actual de pe DN1. (Horea Şulea)

Centura de Nord este un proiect mult mai amplu, care prevede legarea Autostrăzii Transilvania de partea de Est a municipiului Cluj Napoca.

Şoseaua, a cărei construcţie e evaluată la 150 de milioane de euro, va fi finanţată din fonduri europene, iar lucrările vor dura cel puţin 5 ani.

Potrivit RadioCluj primarul Emil Boc a precizat că proiectul va fi etapizat, iar sectorul care străbate comuna Floreşti şi ajunge la sensul giratoriu de la Cora va fi primul deschis circulaţiei.

Dintre toate priorităţile pe care le avem, şi în Strategia de dezvoltare şi în Planul de mobilitate, am ales acest proiect prioritar 1. Pentru că nu le putem finanţa pe toate. Dacă mergeam cu zece, probabil că nu era finanţat niciunul. Dintre toate aceste proiecte, toate strategiile oraşului ne spun că inelul de ocolire, de la Autostrada Transilvania la centura Vâlcele – Apahida, este cel mai important şi am reuşit să obţinem finanţarea pentru el. (Emil Boc)

centura-metropolitana-Cluj-plansa
Centura Metropolitana a Clujului
DSCN7732
Sosea de decongestionare Floresti-Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.