Friday , 14 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » “Spaima” biciclistilor din Mănăstur a fost prins. 30 de biciclete furate in 6 luni.

“Spaima” biciclistilor din Mănăstur a fost prins. 30 de biciclete furate in 6 luni.

bicicleteAre 18 ani impliniti, nu si-a terminat liceul, dar s-a specializat in furtul de biciclete, de orice fel. In ultimele sase luni a furat peste 30, spun politistii care se ocupa de caz. Bogdan O. si-a facut deja un renume in Cluj. Fura bicicleta in cateva secunde, dupa care “scapa” de ea in cateva ore si o vinde cu cateva sute de lei.

Patru politisti ai Sectiei IV din Cluj-Napoca se ocupa de cazul hotului de biciclete din Manastur. Bogdan O, in varsta de 18 ani, este cercetat penal pentru furt calificat, dupa ce a recunoscut 30 de cazuri de furt de biciclete, petrecute in ultimele sase luni.

Cel putin atatea au identificat politistii clujeni pana acum, insa ei sunt de parere ca tanarul a furat mai multe biciclete.

“Are mult mai multe fapte. Au fost, din pacate, si persoane care nu au depus plangere”, explica adjunctul Sectiei IV de Politie, inspectorul sef Constantin Moldovanu.

Tanarul hot si-a “patentat” metoda de furt: forteaza sistemul de asigurare a bicicletei, se urca pe ea si in cateva ore e si vanduta.

“Taia cablul, lua bicicleta si pleca.Fura orie fel de bicicleta. Avea un cleste, il tinea chiar si in buzunar. Dureaza cateva secunde toata treaba”, povesteste politistul.

Bicicletele erau, apoi, vandute in Piata Ion Mester din Manastur, la pietari.

“A vandut si cate-doua trei o data. Se intelegeau, nu le vindea scump, cu 2-3 sute de lei. Dar ulterior am recuperat 30 de biciclete. Au fost si persoane din afara Clujului dintre cumparatori. Am mers de la om la om, am ajuns si la tara, unde au fost bicicletele vandute, mare parte din ele”, puncteaza adjunctul sefului Sectiei IV.

Bogdan a fost prins de putin timp de politisti, dupa ce a furat bicicleta unui apropiat de-al sau.

Tanarul facuse parte din anturajul pagubitului, astfel ca apropiatii l-au banuit pe el. Politistii au avut o certitudine dupa ce au descoperit ca a fost surprins de camerele de luat vederi din oras.

“A fost cooperant fortat. Am avut imagini cu el pe bicicleta. A fost surprins pe biciclete furate in mai multe zone din Cluj-Napoca”, spune inspectorul-sef.

Tanarul a furat biciclete inclusiv dupa ce a escaladat unele balcoane de bloc, iar printre ele se numara modele de toate marimile, inclusiv pentru copii.

“Cele mai multe sunt din Manastur, dar a furat din tot Clujul. Le fura si pedala pe ele pana in piata, unde le vindea in aceeasi zi.

Cumparatorii erau comerciantii din piata, astfel ca au ajuns sa-l reomande pe tanarul hot intre ei”, explica politistul.

Dupa ce au recuperate bicicleta cu bicicleta de la cumparatori, acum politistii incearca sa le gaseasca proprietarii. Politia a postat chiar si fotografii cu bicicletele furate pe Facebook, iar cativa clujeni au reusit, in acest fel, sa-si recupereze bunul.

De regula, spune inspectorul-sef Moldovanu, proprietarii trebuie sa aiba actele de proprietate ale acestora. “Se poate, insa, si daca au fotografii cu bunul respectiv”.

Cat priveste prejudiciul, acesta nu a fost inca estimat.

“Inca suntem in cursul cercetarilor si nu am finalizat cazul. Cand vom incheia dosarul, vom face o evaluare a pagubelor totale, pentru a se individualiza si pedeapsa”, conchide adjunctul Sectiei IV de Politie.

Politistii clujeni s-au confruntat si anul trecut cu un hot experimentat de biciclete. Atunci, a fost vorba de un tanar de etnie roma din comuna Floresti, care a fost depistat dupa ce a furat peste 20 de biciclete.

Codul Penal pedepseste furtul calificat cu inchisoare de la unu la cinci ani. sursa stire: ziardecluj.ro

“Spaima” biciclistilor din Mănăstur a fost prins. 30 de biciclete furate in 6 luni. Reviewed by on . Are 18 ani impliniti, nu si-a terminat liceul, dar s-a specializat in furtul de biciclete, de orice fel. In ultimele sase luni a furat peste 30, spun politistii Are 18 ani impliniti, nu si-a terminat liceul, dar s-a specializat in furtul de biciclete, de orice fel. In ultimele sase luni a furat peste 30, spun politistii Rating:
scroll to top