Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca face noi investiții în echipamente medicale moderne

Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca face noi investiții în echipamente medicale moderne

June 29, 2016 11:00 pm by: A+ / A-

Politica de achiziții și investiții, începută la Spitalul Clinic Județean de Urgență, continuă cu achiziționarea unui nou echipament medical perfomant: un videoecoendoscop, care va funcționa în cadrul Secției Clinice de Gastroenterologie a spitalului.

Trusa de videoecoendoscopie și ecoendoscopie a costat 1.440.000 lei (cu TVA), preț obținut în urma unei licitații online. Firma câștigătoare a licitației s-a angajat contractual să ofere o garanție, cu piese de schimb incluse, pentru cinci ani. Fondurile pentru achiziționarea aparatului medical au fost obținute de la Ministerul Sănătății.

„Ecoendoscopia permite, în primul rând, manopere diagnostice (stadializarea formațiunilor tumorale, la nivelul tubului digestiv, dar și stadializarea tumorilor mediastinale sau a cancerului pulmonar). A doua mare parte de aplicații e reprezentată de partea intervențională, care permite prelevarea de biopisii, sub ghidaj ecografic. O aplicație intervențională specială, posibilă doar prin această metodă ecoendoscopică, este drenajul colecțiilor pancreatice sau a altor colecții retroperitoneale, sub ghidaj ecografic”, a explicat Dr. Romeo Chira, medicul responsabil de noul aparat, din cadrul Secției Clinice de Gastroenterologie.

La rândul său, Prof. univ. Dr. Petru Mircea (Secția Clinică de Gastroenterologie) a precizat că achiziția trusei de videoecoendoscopie e o investiție importantă „nu numai pentru că se face ceva pentru oameni, ci este un semn că lucrurile se mișcă. Ani de-a rândul ne-am descurcat, mai mult sau mai puțin bine, pe cont propriu. În momentul de față, există o atitudine diferită, care privește mai multe servicii ale spitalului, așa cum e la Radiologie, la Angiografie ori la noi, la Gastroenterologie. Acest echipament reprezintă un mesaj de filosofie de conducere și de strategie de dezvoltare a spitalului, al cărei scop este de a face un bine celor din jur”.

Echipamentul medical va fi pus în funcțiune în aproximativ două saptămâni, după îndeplinirea formalităților și obținerea aprobărilor necesare.

 

Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca face noi investiții în echipamente medicale moderne Reviewed by on . Politica de achiziții și investiții, începută la Spitalul Clinic Județean de Urgență, continuă cu achiziționarea unui nou echipament medical perfomant: un video Politica de achiziții și investiții, începută la Spitalul Clinic Județean de Urgență, continuă cu achiziționarea unui nou echipament medical perfomant: un video Rating: 0
scroll to top