Start-Up Nation: Judetul Cluj are 499 de dosare inscrise in program. Vezi lista judetelor

Vineri, în jurul prânzului, erau depuse 4.703 planuri de afaceri în sistemul electronic de pe site-ul aippimm, pentru programu Startup Nation 2017 conform StartUpCafe.

Din acestea, pe primul loc erau aplicanții din București, cu 658 de dosare depuse, urmați de cei din județul Cluj, cu 499 de dosare, Timiș – 263, Iași – 235.

Din județul Ilfov erau 210 planuri de afaceri depuse.

Reamintim că, separat, aplicanții din București, Ilfov și mediul rural național vor putea obține fonduri din credite de angajament care au nevoie de o recificare bugetară pentru a fi tranformate în credite bugetare. Ceilalți au la dispoziție credite bugetare de 500 milioane lei, deja alocate în bugetul de stat, la capitolul fondui europene nerabursanile (FEN).

În total, programul din ediția 2017 este prevăzut cu un buget de 1,7 miliarde de lei, bani care ar ajunge la 8.500 de firme la ajutorul maxim acordat, de 200.000 de lei. Dacă la închiderea sesiunii de înscriere ministerul va vedea că bugetul maxim nu va fi acoperit satisfăcător de cereri, va lua în calcul prelungirea sesiunii sau deschiderea ulterioară a unei noi sesiuni de înscriere în 2017, a spus Laufer.

Dacă până vinerea viitoare vom avea un număr care să justifice redeschiderea sau prelungirea o să luăm lucrul ăsta în calcul serios, pentru că am promis că voi face ce va ține de mine ca această sumă să ajungă la startupuri” – a spus ministrul.

El crede că potențialii beneficiari au avut o reținere la început, în contextul crizei politice care a dus la schimbarea Guvernului și al lipsei băncilor partenere, însă până la urmă vor veni noi aplicanți pe final.

Totusi, din discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei, dânsii cred că acum după ce e clar că există și parteneri de implementare au depus oferte ferme, cred că e va fi mult mai ușor să aplice, pentru că mecanismul creditului-punte este cea mai bună soluție,iar Fondul National de Garantare a IMM-urilor ne-a garantat că este parte din program și va oferi garanții pentru toți aplicanții și într-un timp foarte scurt” – a spus Ilan Laufer.

Sursa: StartUpCafe

Foto: StartUpCafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.