Studentii clujeni au lansat rachete in cadrul competitiei de rachetomodelistm RoWo

Organizația studenților Euroavia Cluj-Napoca va organiza în perioada 12-15 mai 2016, Rocket Workshop. RoWo este o competiţie de rachetomodelism unde participanţii au posibilitatea de a-şi proiecta, construi şi lansa propriile modele de rachete sub supraveghere scrie Transilvaniareporter.

Evenimentul este dedicat studenților interesați de rachetomodelism, celor dornici să învețe mai multe și să-și dezvolte aptitudinile practice în acest domeniu, dar și publicului larg invitat să asiste la un spectacol unic. Modelele sunt realizate din materiale uşoare precum carton, lemn de balsa şi plastic, fără să depășească masa corespunzătoare puterii debitate de motor.

„Ideea organizării acestui eveniment ne-a venit în urmă cu doi ani, fiind inspirat dintr-un eveniment internațional. Am dorit să organizăm și noi o competiție, la o scară mai mică, pentru studenții pasionați. S-au înscris cinci echipe până acum, dar termenul limită pentru înscrieri este miercuri, 11 mai, ora 20.00. Noi le oferim concurenților materiale: tuburi, motoare, lipici, practic tot ce este nevoie pentru confecționarea rachetei, dar și suport tehnic. Vineri și sâmbătă vom ține un workshop, unde le vom explica ce trebuie să facă pentru a-și construi racheta, le vom da formulele de calcul, iar ei își vor alege designul, urmând construcția propriu-zisă”, a precizat pentru Transilvania Reporter, Răzvan Pătcaş, student UTCN ( anul II, Robotică), președintele Asociației Euroavia, organizatorul evenimentului.

Rachetele create vor fi lansate la altitudini de ordinul sutelor de metri, competiția constând în aprecierea corectitudinii calculelor făcute în vederea proiectării modelelor, a design-ului şi nu în ultimul rând, a performanţelor de zbor atinse de acestea.

Foto: facebook.com/euroavia

Doritorii se pot înscrie aici. Mai multe detalii găsiți aici.

Sursa: TransilvaniaReporter.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.