Wednesday , 16 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Sute de angajati din Primariile Cluj-Napoca si Floresti intra in greva generala

Sute de angajati din Primariile Cluj-Napoca si Floresti intra in greva generala

July 12, 2016 9:22 am by: A+ / A-

Membrii de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), angajați în administrațiilelocale, vor intra în grevă generală, marţi, 12 iulie, pe întreaga durată a programului de lucru scrie Citynews.ro

Foto: Click!

Foto: Click!

Protestul organizat de FNSA vine ca urmare a eşecului negocierilor din data de 8 iulie pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România. ”Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) continuă acţiunile de protest, organizând în data de 12.07.2016 grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru”.

Aceasta deși, inițial, se ajunsese la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind suspendarea grevei. Sindicaliștii explică ce s-a întâmplat ulterior: ”După ce am convenit asupra formei finale a acordului şi i-am adus unele corecturi de natură tehnică, acesta a fost trimis spre printare pentru a fi semnat de către toate părţile implicate în negociere. În momentul în care ne-a fost returnat pentru a fi semnat, acesta nu mai conţinea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare şi angajamentele ferme; în schimb, a fost introdus un angajament al reprezentanţilor Guvernului României de formare al unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea acordării drepturilor solicitate”.

Protestul funcționarilor va afecta și Primăria Cluj-Napoca, unde în jur de 850 de angajați și-au anunțat ralierea la greva generală. Potrivit șefului FNSA, Valer Suciu, singurul birou funcțional va fi cel eliberare a certificatelor de deces. De asemenea, creșele aflate în administrarea municipalității vor rămâne deschise marți.

Sursa: Citynews.ro

Sute de angajati din Primariile Cluj-Napoca si Floresti intra in greva generala Reviewed by on . Membrii de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), angajați în administrațiilelocale, vor intra în grevă generală, marţi, 12 i Membrii de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), angajați în administrațiilelocale, vor intra în grevă generală, marţi, 12 i Rating: 0
scroll to top