Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Sute de maghiari au iesit in strada la Cluj pentru a-i comemora pe eroii Revolutiei Ungare

Sute de maghiari au iesit in strada la Cluj pentru a-i comemora pe eroii Revolutiei Ungare

Peste 500 de etnici maghiari din Cluj au ieșit în stradă pentru a-i comemora pe eroii Revoluției Ungare din 1848-1849. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată în fiecare an, la 15 martie, în majoritatea localităților din Transilvania scrie Citynews

IMG_5441Revoluția Maghiară din 1848 este un eveniment important al istoriei Ungariei din epoca modernă, considerat ca unul din fundamentele identității naționale a poporului maghiar. Sute de clujeni, dar şi maghiari din Ungaria, au pornit în marș de la Institutul Teologic Reformat până la Biserica „Sfântul Mihail” unde au participat la o slujbă religioasă, iar mai apoi au depus coroane de flori la plăcuța comemorativă a poetului Petofi Sandor.

Aceştia au purtat steaguri ale României, Ungariei, Transilvaniei şi Ţinutului Secuiesc, au intonat cântece în limba maghiară, iar o parte dintre participanți au venit îmbrăcați în port tradițional.

“Am venit cu gândri de sărbătoare, bineînțeles. Este sărbătoarea maghiarilor de pretutindeni. Comemorăm 15 martie 1848, prima zi a revoluției Ungare”, a spus un participant la marş.

“Este important pentru noi să comemorăm, să fim împreună. Nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat atunci”, a spus şi o tânără care a venit cu toată clasa să serbeze Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Sute de maghiari au iesit in strada la Cluj pentru a-i comemora pe eroii Revolutiei Ungare Reviewed by on . Peste 500 de etnici maghiari din Cluj au ieșit în stradă pentru a-i comemora pe eroii Revoluției Ungare din 1848-1849. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este mar Peste 500 de etnici maghiari din Cluj au ieșit în stradă pentru a-i comemora pe eroii Revoluției Ungare din 1848-1849. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este mar Rating:
scroll to top