Top 10 sate din România, perfecte pentru vacanţa de Paşte

Frumuseţea satelor româneşti este lăudată în întreaga lume, însă de multe ori uităm de acest lucru. Din acest motiv, Sărbătorile Pascale, moment de introspecţie şi linişte sufletească, reprezintă momentul perfect în care să ne petrecem câteva zile în satele româneşti, păstrătoare de datimi strămoşeşti.

1. Comuna Sâncraiu, judeţul Cluj
Cu bani europeni, oamenii din Sancraiu au construit una din cele mai noi destinatii turistice din Romania. Cinci milioane de euro s-au cheltuit pentru infrastructura, amenajarea de pensiuni traditionale si promovare.

bis.sancrai-3-3ve2
2. Sângeorgiu de Mureş
Comuna Sângeorgiu de Mureş este aşezată la zonă de confluenţă între dealurile subcarpatice, lunca Mureşului şi Câmpia Transilvaniei, are o vechime de peste 700 de ani şi dispune de Băile Sărate, cu efecte terapeutice, recunoscute atât în ţară cât şi în străinătate.


3. Comuna Vorona,  judeţul Botoşani
Aşezarea la întretăierea unor vechi şi importante drumuri comerciale a constituit şi constituie o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea economică a localităţii. Nu întâmplător, în centrul comunei, din timpuri străvechi se desfăşoară în fiecare marţi un târg săptămânal.


4. Comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava
Comuna turistică Ciocăneşti, declarată comună-muzeu datorită caracterului său unitar şi unic în ţară şi în lume prin motivele naţionale tradiţionale, sculptate pe faţadele caselor majorităţii gospodarilor, se identifică drept o oază de frumuseţe tradiţională în România şi chiar în întreaga Europă.


5. Tulgheş, judeţul Harghita
Printre atracţiile principale din Tulgheş se află Bisericuţa de lemn din anul 1790, „Cimitirul eroilor din primul razboi mondial”, „Cuptorul de var” de la Valea Frumoasa sau „Casa cu ceas”.


6. Comuna Izvoarele, judeţul Prahova
Zecile de izvoare din comună i-au dat şi numele, care s-a scris în decursul anilor în mai multe feluri: Isvoare, Isvorele, Isvoarele şi Izvoarele.

7. Şirnea, Braşov
Micul sat Şirnea din judeţul Braşov, o aşezare a păstorilor de la poalele Munţilor Piatra Craiului, la o altitudine de 1244 de metri, ascunde multe comori ale vieţii satului românesc de altă dată.


8. Comuna Corneşti, judeţul Cluj
Comuna Corneşti este atestată documentar în anul 1306. Localitatea îşi deapănă firul existenţei din timpuri străvechi. Cercetările arheologice efectuate în Corneşti, localitate componentă a comunei au dat la iveală aşezări care datează din Preistorie.


9. Comuna Drăguş, judeţul Braşov
Comuna Drăguş este situată în depresiunea Făgăraşului, la poalele Munţilor Făgăraş, în partea de nord a acestora.


10. Sat Bologa, judeţul Cluj
Deşi pare un sat mic, Bologa este locul ideal pentru iubitorii de natură, istorie şi cetăţi medievale, neducând lipsă de importante obiective turistice. Dintre acestea amintim cetatea medievală, castrul roman şi moara de apă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.