Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Topul liceelor din Cluj cu cele mai bune rezultate după simularea examenului de Bacalaureat

Topul liceelor din Cluj cu cele mai bune rezultate după simularea examenului de Bacalaureat

Liceenii clujeni au aflat vineri ce note au obținut în urma probelor simulării examenului de Bacalaureat. De săptămâna viioare, inspectorii școlari vor face controale în unitățile de învățământ cu rezultate mai slabe.

simulare-bac

sursa foto: radiocluj

La elevii claselor a XII-a, s-a înregistrat un procent de promomovabilitate de 46,76%, față de anul trecut când procentul a fost de 44,73%. Anul trecut, spre exemplu, diferența între simulări și examenul propriu-zis a fost de circa 30 de procente.

Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor. “Suntem interesați ca ei să vadă un rezultat. Săptămâna viitoare își vor putea vedea lucrările, vor avea loc întâlniri cu profesorii, cu părinții, pentru a stabili exact ce pot să facă în cele patru luni rămase până la examen”, a explicat Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj. Nicio școală din Cluj nu a avut promovabilitate 100%.

TOPUL ȘCOLILOR CU CELE MAI BUNE REZULTATE:
Colegiul Național Emil Racoviță – 97,59 %
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu – 94,57%
Liceul Teoretic Avram Iancu – 94,29%
Colegiul Național Mihai Viteazu (Turda) – 88,60%
Liceul Teoretic Gheorghe Șincai – 78,90%

Pe de altă parte, au existat și școli cu rezultate dezastruoase. Mai exact, nouă unități de învățământ din județul Cluj au înregistrat un procent de promovabilitate de sub zece la sută. La o școală din Gherla, spre exemplu, niciun elev nu a reușit să obțină notele de trecere la probe.

Liceele cu cele mai SLABE rezultate:
Liceul Tehnologic Gherla
Liceul Tehnologic Someș Dej
Liceul de Transporturi
Liceul Tehnologic Raluca Ripan
Colegiul Tehnic Edmond Nicolau
Colegiul Tehnic Anghel Saligny
Liceul Tehnologic Alexandru Borza
Liceul Tehnologic nr.1 Cluj-Napoca
Liceul Vlădeasa Huedin

Începând de săptămâna viitoare, școlile care au avut promovabilitate sub 50% vor fi controlate de către inspectorii școlari clujeni. “Se verifică fiecare școală și fiecare profesor de specialitate la care au fost examene. Acolo unde, un profesor are majoritatea elevilor căzuți, se merge la oră în inspecție și se vede care sunt problemele. Cauzele pot fi programa, felul în care dascălul își desfășoară ora sau din cauză că elevii sunt total dezinteresați. Chiar am avut și situații în care se fac programe de pregătire pentru examen și niciun copil nu vrea să vină, că nu-l interesează”, a precizat șeful ISJ pentru ziuadecluj.

Topul liceelor din Cluj cu cele mai bune rezultate după simularea examenului de Bacalaureat Reviewed by on . Liceenii clujeni au aflat vineri ce note au obținut în urma probelor simulării examenului de Bacalaureat. De săptămâna viioare, inspectorii școlari vor face con Liceenii clujeni au aflat vineri ce note au obținut în urma probelor simulării examenului de Bacalaureat. De săptămâna viioare, inspectorii școlari vor face con Rating:
scroll to top