Troleibuzele vechi, nescoase din circulatie de catre CTP, un pericol pentru calatori

Cauciucul unui troleibuz care circula înspre Mănăştur a explodat luni după amiază, în urma incidentului o pasageră fiind rănită. Circulaţia pe strada Primăverii s-a desfăşurat cu dificultate scrie Monitoruldecluj

ctp2

Troleibuzul cu numărul 25 circula dinspre strada Primăverii spre strada Bucium când la un moment dat un cauciuc a explodat. O bătrână în vârstă de 75 de ani, pasageră în mijlocul de tranport, s-a rănit uşor, acuzând dureri în zona gambei. Ea a refuzat să fie transportată la spital. “Din primele informaţii, cauciucul unui mijloc de transport în comun a explodat. O pasageră din acel troleibuz a fost rănită după ce s-a dezechilibrat în urma exploziei.

Poliţiştii sunt prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea traficului”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj. Reprezentanţii CTP Cluj-Napoca au confirmat incidentul, declarând că în prezent se fac cercetări. “Nu este vorba de nicio persoană rănită, este vorba doar de o sperietură de la suflul exploziei. Într-adevăr este vorba despre un troleibuz model vechi, dar anvelopa era bună. Este vorba despre un incident nefericit, dar anvelopele respective au fost verificate săptămâna trecută”, au precizat reprezentanţii CTP Cluj-Napoca.

“Este destul de alarmant faptul ca in anul 2016, cand peste tot in lume siguranta este pe primul loc, CTP Cluj mai are in folosinta troleibuze atat de uzate, care au un termen de exploatare de peste 30 de ani…”

…aceste troleibuze sunt un real pericol atat pentru calatori cat si pentru soferi, deoarece circula cu piese vechi, iar siguranta ne este pusa la incercare. 

De multe ori se intampla sa circul cu astfel de troleibuze care se defecteaza dupa cateva statii, sau produc zgomote ingrijoratoare si ma gandesc mai tot timpul cum de se face sa treaca un astfel de troleibuz inspectia tehnica periodica?

Acum a fost cauciucul, care probabil are si el o groaza de ani de folosinta! Dar daca maine e frana? ” a declarat un calator CTP.

 

 

Foto MonitorulCJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.