Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Trupele de elită ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au sarbatorit 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Trupele de elită ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au sarbatorit 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

demonstratie cluj

Foto: Oradestiri

Trupele de elită ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alexandru Vaida Voevod au fost desfăşurate duminică la amiază în centrul Clujului, unde au participat la un program dedicat aniversării a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Militarii şi-au prezentat o parte din tehnica din dotare şi au executat câteva exerciţii demonstrative pentru menţinerea ordinii publice, cu câini dresaţi şi echipaje de intervenţii rapide scrie Oradecluj.

Detaşamentele participante la manifestarea din centru oraşului i-au luat prin surprindere pe numeroşii spectatori, intrând în aliniament din mai multe direcţii, dovedind astfel o bună flexibilitate.
Mitropolitul Andrei a efectuat un serviciu religios pentru participanţii la manifestări.
Cu prilejul manifestărilor a fost etalat un drapel din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au fost prezentate uniforme militare din secolul a XIX-lea, dar şi tehnică specifică de intervenţii din actualitate.
Prefectul Ioan Vuşcan i-a felicitat pe jandarmi cu prilejul Zilei Jandarmeriei.

După cum a menţionat colonelul Cristian Palistan, inspector şef al IJJ Cluj, într-un discurs, la data de 03 aprilie, se sărbătoresc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Arma jandarmeriei a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi” la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea Jandarmeriei Române.
În finalul discursurilor oficiale, trupele de elită ale Jandarmeriei au defilat cu drapelul de luptă.
Exerciţiie demonstrative cu intervenţii asistate de câini dresaţi şi echipaje de menţinere a ordinii publice au făcut deliciul celor mici.

Trupele de elită ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au sarbatorit 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române Reviewed by on . [caption id="attachment_5227" align="alignleft" width="300"] Foto: Oradestiri[/caption] Trupele de elită ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alexandru Vaid [caption id="attachment_5227" align="alignleft" width="300"] Foto: Oradestiri[/caption] Trupele de elită ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alexandru Vaid Rating:
scroll to top