U’ Cluj scapă pentru moment de faliment. Investitori italieni, interesaţi de preluarea clubului

Universitatea Cluj a scăpat pentru moment de faliment, însă doar până luna viitoare . În urma discuţiilor purtate cu administratorul judiciar, Ionuţ Neag a decis să trimită o adresa la tribunal prin care solicită amânarea falimentului.

cluj-arena-u-cluj (1)

Procesul a fost amânat așadar pentru data de 26 mai, după ce oficialii U Cluj au prezentat dovezi că salvarea clubului de la faliment este posibilă.

Falimentul U Cluj a fost cerut de doi foști jucători, Emilian Dolha și Ionuț Neag, care au de primit peste 50.000 de euro restanțe salariale. Se pare că Neag a depus o cerere la TribunalulComercial Botoșani, prin care este de acord cu amânarea plății către el, ceea ce i-ar fi făcut pe judecători să mai amâne procesul.

De asemenea, conform stiridesport, U Cluj ar fi prezentat și o serie de documente din care reiese că de echipa clujeană sunt interesați investitori din Italia.

“În urmă cu o lună, ne-au contactat cei de la Nilor. Ei vor să ia o echipă de fotbal, s-au tot plimbat pe la echipe din România. Ştiţi probabil că au fost pe la Braşov, s-a vorbit şi de Craiova, dar asta mai mult ca zvon. Le-am dat absolut toate documentele, cu contract de confidenţialitate, au verificat situaţia şi au emis scrisoarea de intenţie de a cumpăra clubul, plus oferta de a porni la negocieri, pe preţ, pe clauze contractuale, aşa cum se face. Au spus ca sunt interesaţi. Au fost şi la Cluj, au vazut baza, stadionul”, a declarat Emil Boc.

Falimentul echipei ar însemna automat pierderea brandului ”U Cluj”, care s-ar întoarce la Primăria Cluj-Napoca, și retrocedarea echipei, cel mai probabil în liga a patra, de unde ar porni de la zero cu o altă echipă managerială, dar cu susținerea financiară de la Primăria Cluj-Napoca.

“Cei de la Nilor par serioşi şi interesaţi cu adevărat să cumpere. Paşii au fost următorii: ne-au trimis o solicitare dacă le putem furniza documentele firmei, le-am transmis absolut tot. Au analizat şi ne-au transmis că sunt dispuşi să înceapă negocieri să cumpere clubul” a mai declarat primarul Clujului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.