Tuesday , 11 December 2018

Home » Internaţional » Un ardelean vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300

Un ardelean vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300

Ardeleanul Eduard Palaghiţă, originar din Braşov dar stabilit peste ocean în New York, vrea să parcurgă un traseu de aproximativ 4.000 de kilometri între Chicago şi Los Angeles cu un autoturism Dacia fabricat la Mioveni în 1977.

dacia_-_EDUARD_PALAGHITABraşoveanul stabilit în New York care a făcut celebră bătrâna Dacie in SUA,  vrea să încerce în acest an marea aventură a vieţii si să traverseze Statele Unite cu modelul său 1300, singurul funcţional de pe autostrăzile americane.

Construită în 1977, maşina lui Eduard a fost achiziţionată de la un colecţionar de maşini clasice din Bucureşti, transportul până în America costându-l 3.500 de dolari, iar pentru a se sigura că nu va avea probleme cu vechea masina, i-a umplut portbagajul de piese pe transportul dintre Bucureşti – New York.

Pasiunea pentru Dacii şi pentru maşini o are de la mama şi bunica sa, povestind cu plăcere că acestea aveau fiecare câte un model fabricat la Mioveni, Argeş: „Ca tot românul, mergeam cu Dacia la mare. Lumea apreciază, e un hobby al meu, de când eram mic mi-au plăcut maşinile. Chiar mă suprinde cât de multă lume apreciază ceea ce fac”, mai spune braşoveanul. Deseori acesta este intampinat de americani cu reacţii de genul „Am fost surprinşi să vedem acea maşină în New York”.

Astfel românul şi-a propus să călătorească din Chicago la Los Angeles în luna august, adică aproape 4.000 de kilometri. „M-am gândit să fac o aventură frumoasă şi implicit să refac Route 66, care este o rută istorică”, explică Eduard.

Eduard consideră că maşina este acum cea mai puternică legătură a sa cu România „Chiar m-a surprins că o simplă poză cu masina mea, a ajuns la 15.000 pe Facebook, nu prea mi-a venit sa cred” mulţumindu-le totodată celor care îi apreciază această pasiune.

dacia-1300-sua-route-66-3

dacia-1300-sua-route-66-5

dacia-1300-sua-route-66-9-636x400

Un ardelean vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300 Reviewed by on . Ardeleanul Eduard Palaghiţă, originar din Braşov dar stabilit peste ocean în New York, vrea să parcurgă un traseu de aproximativ 4.000 de kilometri între Chicag Ardeleanul Eduard Palaghiţă, originar din Braşov dar stabilit peste ocean în New York, vrea să parcurgă un traseu de aproximativ 4.000 de kilometri între Chicag Rating:
scroll to top