Wednesday , 16 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Un clujean a inventat ochelarii care previn accidentele rutiere

Un clujean a inventat ochelarii care previn accidentele rutiere

July 16, 2016 9:57 am by: A+ / A-

Ochelarii anti-accident. Un tânăr din Cluj a inventat un sistem care îl poate ţine pe şofer treaz, chiar dacă este obosit. Senzorii detectează mişcările ploapelor şi emit un semnal de alarmă pentru avertizarea şoferului conform Digi24

Alarmat de numărul accidentelor care se produc din cauza oboselii la volan, Iulian a inventat un dispozitiv menit să salveze vieţi. Ochelarii care previn accidentele rutiere. Senzorii care au fost atașați ochelarilor înregistrează orice mișcare a pleoapei, iar şoferul obosit este trezit imediat de sistem.

Iulian Tudor Igna, student: „Am folosit un senzor optic care detectează mișcările pleoapelor, un microcontroller care gestionează datele achiziționate de senzorul optic în vederea pornirii sau opririi motorului vibrant.”

Ochelarii se mai pot conecta la softul maşinilor, iar în momentul în care şoferul adoarme, senzorii dau comenzi, iar autovehiculul încetineşte.

Un clujean a inventat ochelarii care previn accidentele rutiere Reviewed by on . Ochelarii anti-accident. Un tânăr din Cluj a inventat un sistem care îl poate ţine pe şofer treaz, chiar dacă este obosit. Senzorii detectează mişcările ploapel Ochelarii anti-accident. Un tânăr din Cluj a inventat un sistem care îl poate ţine pe şofer treaz, chiar dacă este obosit. Senzorii detectează mişcările ploapel Rating: 0
scroll to top